h

Nicolle van Hoof

06 43 985 305

Mijn naam is Nicolle van Hoof, 32 jaar en woon nu ruim 10 jaar in Tilburg.

Tijdens mijn werk als ergotherapeut in een revalidatiecentrum hoor en zie ik dagelijks de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg. De marktwerking in de zorg heeft zichtbaar zijn sporen nagelaten. Hulpverleners zijn hun baan niet zeker en patiënten hun zorg niet beter. Het is tijd voor verandering, want het kan anders. Goede zorg in Nederland is een keuze, ook hier in Tilburg. De bezuinigingen die vanaf 2015 van het rijk naar de gemeente gaan komen hebben betrekking op huishoudelijke zorg, jeugdzorg, begeleiding en dagbesteding. De SP vindt dat iedereen recht heeft op goede kwalitatieve zorg door professionals. Ik wil me graag hiervoor inzetten, samen met de Tilburgers die dagelijks met zorg te maken hebben, professioneel of noodgedwongen als patiënt.

Verder heb ik als voorzitter van de wijkraad Noordhoek/ Bomenbuurt regelmatig ondervonden dat de afstand tussen de burger en de gemeente nog vaak te groot is. Burgerparticipatie is een mooi begrip, maar nu wordt het tijd dat dit ook daadwerkelijk wordt toegepast. Bewoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout weten zelf het beste wat er speelt in hun straat, wijk of dorp en willen graag meedenken in oplossingen. Geef ze ook die kans en blijf met ze in gesprek.

Mijn functie in het bestuur zal vooral gericht zijn op het organiseren en ondersteunen van scholingsactiviteiten, nieuwe leden bezoeken en hen helpen zich thuis de voelen binnen SP Tilburg. Dit zal ik combineren met mijn raadslidmaatschap op de portefeuille zorg, WMO en wijken.

U bent hier