h

Ron Antens

013 5422494

06 46 417 666

Ron Antens, 46 jaar, werkzaam aan het Beatrixcollege als docent muziek op de afdeling 5M Anders Leren. Daarvoor was ik werkzaam als afdelingshoofd muziek en Tuba docent aan het Factorium in Tilburg. Mijn opleiding volgde ik aan het Brabants Conservatorium ook hier in Tilburg, ik volgde daar de studierichtingen Docent Muziek, Bastuba, en Harmonie en Fanfare directie. Later volgde nog een aantekening Trombone. Ook de HAVO heb ik in Tilburg gevolgd op een van de oudste scholen die de stad kent, het Odulphuslyceum. Ik ben geboren in Baarle Nassau en woon sinds 1985 in Tilburg.

Naast mijn parttime werk op het Beatrixcollege ben ik vooral werkzaam als freelance trombonist, tubaïst, arrangeur en dirigent. Vaste bands zijn ProjektRakija (trombonist), Allround orkest Dubbel Sikx (dirigent) en OrchestreInfernal (trombonist, tubaïst) Verder dirigeer ik de producties van musicalvereniging Boems: in april met Ciske de Rat in Theaters Tilburg, en begeleid ik regelmatig de masterexamens van studenten muziektheater op Fontys, hogeschool der Kunsten, door middel van arrangementen en coaching.

In de gemeenteraad ben ik op dit moment lid van de raadscommissie Vestigingsklimaat als woordvoerder cultuur.

Boek

Ik lees graag boeken, met name de wat meer luchtige kost zoals historische thrillers (denk hierbij bijvoorbeeld aan de boeken van Dan Brown) en boeken over de eerste en tweede wereldoorlog. Met name Sven Hassel is een van mijn favoriete schrijvers.

Film

Ik heb thuis een hele kast vol met DVD's, van uiteenlopende genres. Een van mijn favorieten blijft toch wel de Godfather trilogie. Verder zijn films met Harrison Ford, Morgan Freeman, Denzel Washington en Tom Hanks in ruime mate vertegenwoordigd.

TV-programma

Ik ben een fan van de maandagavond crime night: CSI en Bones zijn mijn favorieten, dankzij de DVD recorder kan ik die ook in de toekomst blijven kijken als ik op maandagavond op het stadhuis moet zijn.

Muziek

Voor mij een onmogelijke opgave om aan te geven waar ik het meeste mee heb. Ik speel zelf klassiek, jazz, rock, pop en volksmuziek en vindt dat allemaal even leuk. Als ik luister is het overigens vaak omdat ik het daarna moet arrangeren voor orkest. Al met al komt het niet vaak voor dat ik muziek luister zonder dat daar mijn werk bij om de hoek komt kijken.

Sport

Oei….pijnlijk puntje, ik zou wel willen maarrree….Gelukkig kan ik melden dat ik vanuit het westelijkste puntje van de Reeshof (meestal) op de fiets naar mijn werk ga, en dat is toch ook een aantal keer per week zo'n 20 km. Ik hoop dat dat ook als sport telt!?

Gerecht

Van alles. Ik ben alleen niet zo dol op de Spaanse keuken en gerechten met orgaanvlees. Met een lekker glaasje wijn erbij kun je mij verder allerlei soorten gerechten voorzetten.

Vakantiebestemming

Afrika. Als je een keer de uitgestrektheid van de savannes hebt mogen aanschouwen met daarbij allerlei dieren in hun natuurlijke omgeving ben je verkocht. Voor de wat meer jaarlijkse vakantiebehoeftes bevalt Griekenland uitstekend.

Kunst

Het mooiste vind ik de schilderkunst van eind 19e eeuw en begin 20e eeuw (Impressionisme en Expressionisme). Ook de bouwstijlen uit die periode in Parijs en Wenen spreken mij enorm aan. Dichter bij huis ben ik een
fan van de Stijl (Mondriaan en Rietveld).

Woonplaats

Ik heb het prima naar mijn zin in de wijk Dalem zuid in de Reeshof. Vooral voor mijn twee dochters van 5 en 10 jaar een ideale omgeving om op te groeien, althans op deze leeftijd. Als ze straks wat groter zijn is er hier niet veel te doen, maar goed, daar kan ik nu mijn steentje als commissielid natuurlijk aan bijdragen om dat te veranderen.

Wat vindt je thuisfront van je kandidatuur
voor de gemeenteraad?

Mijn vrouw stemt ook al jaren op de SP en staat er helemaal achter dat ik me politiek actiever ga inzetten.

Zit politiek in je familie?

Absoluut helemaal niet.

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht
gekomen?

Ik ben lid geworden als reactie op het opkomen van Pim Fortuyn. Ook ik vond dat er iets moest gebeuren maar niet op zijn manier. Daarvoor stemde ik al jaren op de SP. In het begin was ik nog niet actief, maar via folderen, wijkbezoeken en steunfractie werd ik steeds actiever. Ik ben bang dat het voorlopig ook zeker niet minder zal worden. Met dit college en ook deze regering wordt het heel belangrijk dat er een duidelijk links geluid
blijft klinken.

Van of voor wie zouden we in Nederland
een standbeeld moeten oprichten?

Ik zou het niet weten. Vraag me dat over 40 jaar nog maar eens.

Hoe ga je je straks ontspannen na een
zware dag in de Raad?

Een lekker glaasje met mijn mede raads/commissieleden en eens lekker lachend relativeren wat er die dag allemaal is gezegd en gedaan.

U bent hier