h

Helma Oostelbos

013 5365679

06 17 772 813

Even voorstellen;

Ik ben Helma Oostelbos, een echte Tilburgse. Ik ben geboren in het Smidspad, in die tijd de tweede Heuvelstraat van Tilburg oftewel de straat met de 42 winkels. Ik ben 49 jaar en al 32 jaar samen met Richard. Wij hebben drie kinderen van 19, 17 en 14 jaar.

Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht op het Paulus Lyceum een geweldige tijd! Na mijn examen Atheneum B ben ik in Breda fysiotherapie gaan studeren. Na anderhalf jaar gestopt en ben ik gaan werken. 's avonds en in het weekend gestudeerd en mijn SPD I en II gehaald terwijl ik werkte op een accountantskantoor. Na een verblijf van een half jaar in Amerika in verband met het werk van mijn partner ben ik in 1994 een administratiekantoor gestart als " eenvrouwszaak" dat is nog steeds mijn werk.

Ik ben anderhalf jaar geleden lid geworden van de SP, omdat ik zag dat het voor burgers moeilijk is om zaken die voor hen belangrijk zijn onder de aandacht te brengen van de raad. De afstand tussen raadsleden en burgers is te groot volgens mij en juist bij de SP zie ik dat het ook anders kan. Binnen de SP fractie ga ik mij met alles rondom sport bezig houden en daar heb ik heel veel zin in, al heb ik wel gemerkt dat het nog niet zo'n makkelijk dossier is. Ik ben zelf behoorlijk actief geweest op sportgebied volleybal en tennis. Nu alleen nog tennis en soms een partijtje volleyballen met wat mannen uit de wijk waar ik woon. Op zaterdag kun je mij langs de sportvelden vinden. Dan ga ik naar mijn kinderen kijken. Eerst naar een hockeywedstrijd vervolgens een voetbalwedstrijd en tot slot coach ik zaterdagmiddag het volleybalteam waarin mijn zoon actief is. Wij hebben onze kinderen altijd gemotiveerd om een teamsport te beoefenen.

Naast mijn werk en activiteiten voor de SP ben ik inmiddels al 5 jaar voorzitter van de wijkraad in de wijk waar wij wonen, de Armhoefse Akkers. Hele leuke club mensen die goede en zinvolle dingen doen voor de wijk. Ik vind het belangrijk om naast werk en gezin mij bezig te houden met de samenleving en dan vooral met het helpen van mensen of verenigingen die hulp kunnen gebruiken, of met het milieu, of iets doen voor of met een ander.  Hiermee kom ik dan op een probleem dat speelt bij veel sportverenigingen; helaas zijn er steeds minder mensen die willen helpen en vrijwilliger willen zijn bij sportverenigingen, misschien dat we als raads- en commissieleden daar meer aandacht voor kunnen hebben en als SP de vrijwilligers meer kunnen ondersteunen.

U bent hier