h

Nieuws uit 2009

30 december 2009

Eindelijk kraakspreekuur in Tilburg

Het is zo ver, eindelijk een soort kraakspreekuur in Tilburg. Regelmatig kwamen (potentiële) krakers met de vraag of ze in Tilburg georganiseerde hulp en advies konden krijgen. Deze vraag valt vanaf heden positief te beantwoorden nu voldoende Tilburgse krakers hebben besloten hieraan mee te werken.

Lees verder
23 december 2009

Sneeuw!

De afgelopen dagen is er heel wat te doen geweest over de grote hoeveelheden sneeuw die in ons land zijn gevallen. Het leverde prachtige, sfeervolle plaatjes op, en dat is natuurlijk erg mooi zo vlak voor de kerst. Maar de vele sneeuw bracht ook overlast. Treinen en bussen reden niet, straten bleven lang wit. Het televisieprogramma NOVA/Den Haag Vandaag besteedde er maandagavond aandacht aan en was op bezoek in Tilburg.
Wethouder Van den Hout

Lees verder
23 december 2009

Problemen regiotaxi moeten worden opgelost

De raadsfractie van de SP in Tilburg wil meteen na het Kerstreces de problemen met het regiotaxivervoer bespreken met het college van B&W. In juli van dit jaar vroeg de SP wethouder Mevis (WMO) wat hij ging doen om de problemen op te lossen, omdat bij een meer dan normale drukte PZN structureel tekort schiet en onvoldoende capaciteit heeft om aan de vraag te voldoen. De wethouder antwoordde toen dat het college op dat moment liet onderzoeken op welke manieren het regiotaxovervoer in de markt gezet moet worden om problemen in het vervoer zoveel mogelijk te voorkomen. Nu blijkt dat door grote drukte wegens sneeuw en uitval van regulier vervoer PZN wederom noch genoeg callcenter-medewerkers noch vervoersmiddelen heeft om de drukte het hoofd te bieden. Gevolg is dat mensen die nu nog geen taxi hebben gereserveerd voor de feestdagen geen vervoer hebben. De SP wil weten wat de uitkomsten zijn van het onderzoek door het college en welke maatregelen het college neemt om ook vervoer van ouderen en gehandicapten nu eindelijk te garanderen.

Lees verder
23 december 2009

Vragen over verkeersmanagement in wijken

De SP-raadsfractie in Tilburg wil van het college van B&W weten hoe het kan dat een particuliere projectontwikkelaar door een fout geplande verkeersdoorstroming zorgt voor een slechte bereikbaarheid van drie gezondheidspraktijken in Koolhoven en voor onnodig extra autoverkeer in de buurt eromheen.

Lees verder
23 december 2009

Nieuwjaarsborrel 17 januari, kom ook!

Zondag 17 januari zijn alle SP-leden van harte welkom op de traditionele nieuwjaarsborrel. We kijken terug op het afgelopen jaar, we werpen een blik vooruit naar het verkiezingsjaar 2010 maar bovenal wordt het erg gezellig. Nóg een goede reden om te komen: ons politiek café Buskruit! gaat vooraf aan de nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer hebben we een zeer speciale gast: Agnes Kant komt praten met presentator Tiny Kox over de crisis.

Lees verder

Pagina's

U bent hier