h

Nieuws uit 2011

19 december 2011

Escalatie huisuitzetting Kruidenbuurt onnodig en onzorgvuldig

Half oktober werd het gezin Geesale met veel vertoon van politiemacht uit zijn huis aan het Zuringhof in de Tilburgse Kruidenbuurt gezet. De Kinderbescherming werd bovendien ingeschakeld. Blijkbaar was al een paar keer eerder huisuitzetting op het laatst voorkomen en schuld kwijtgescholden. Toen de buurt opkwam voor het gezin, moest de politie door de bedreigende situatie de operatie opschalen met 15 agenten en honden. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de gebeurtenissen. De SP-fractie in de gemeenteraad wil van B&W weten of de huisuitzetting had kunnen worden voorkomen gezien de betrokkenheid van hulpverlening en Sociale Zaken bij het gezin. Ook vraagt de SP zich af waardoor de huisuitzetting zo heeft kunnen escaleren en wat politie, WonenBreburg en de gemeente gaan doen om bij buurtbewoners weer wat vertrouwen terug te krijgen.

Lees verder
14 december 2011

Neem bewoners Vogeltjesbuurt serieus

Op 11 november jongstleden ging de SP op wijkbezoek in de Vogeltjesbuurt. Reden was om van de bewoners hun mening over de informatievoorziening door de gemeente Tilburg over de aankomende herstructurering te horen. Fractievoorzitter Veerle Slegers van de Tilburgse SP: “De SP heeft er al vaak op gehamerd, maar ook uit dit onderzoek komt toch weer naar voren dat buurtparticipatie en wederzijdse communicatie belangrijke aandachtspunten zouden moeten zijn voor de gemeente Tilburg bij dit soort processen.” Het wordt tijd dat de gemeente dit soort signalen eindelijk een keer serieus gaat nemen. Daarnaast is het van belang dat er een goede terugkeerregeling komt voor de bewoners.

Lees verder
12 december 2011

Huisuitzettingen door huurschuld voorkomen

De gemeente Arnhem gaat samen met de wooncorporaties en de veiligheidsregio Gelderland-Midden proberen om huisuitzettingen zo veel mogelijk te voorkomen. De gemeente vindt dat nodig, omdat er drastisch bezuinigd moet worden op de opvang van daklozen. ,,Dat kan alleen als we volop inzetten op het voorkomen van dakloosheid'', aldus verantwoordelijk wethouder Henk Kok vorige week woensdag in het tijdschrift Binnenlands Bestuur. De SP-fractie in de gemeenteraad wil dat de gemeente op korte termijn bekijkt of een dergelijke aanpak in Tilburg ook mogelijk en nodig is.

Lees verder
4 december 2011

Gemeente speelt Sinterklaas voor ondernemers

Een week voor de viering van het Sinterklaasfeest op 5 december 2011 verstrekt het college van B&W een bedrag van € 30.000 aan de ondernemers van het Pieter Vreedeplein om het gat in de begroting van de tijdelijke ijsbaan op hetzelfde plein te dichten. Zowel Groen Links en SP als de PvdA zijn daar bijzonder verbaasd over. Het Kabinet heeft bij monde van staatssecretaris de Krom nadrukkelijk deze vorm van solidariteit verboden. Het mag echt niet, zo meldde hij eind november in een brief aan alle gemeenten. De Krom heeft de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) opgedragen de gemeenten hier streng op te controleren: er mag geen steun verstrekt worden aan groepen. Een dergelijk gebaar van naastenliefde of sociale solidariteit beschouwt het Kabinet als inkomenspolitiek en dat is voor gemeenten verboden. Voor deze groep winkeliers maakt de gemeente Tilburg blijkbaar nu een uitzondering. De SP wil samen met PvdA en GroenLinks weten waarom.

Lees verder
2 december 2011

8 december: Armoede werkt niet!

Op donderdagavond 8 december gaan Tiny Kox (SP-fractievoorzitter Eerste Kamer) en Harry Kiwitz: (voorzitter Tilburgse Voedselbank) in gesprek met elkaar over de verborgen en zichtbare armoede in onze stad. Meer dan 750 mensen zijn namelijk wekelijks afhankelijk van de Voedselbank in Tilburg en ruim 10.000 gezinnen leven in onze stad op of onder het bijstandsniveau. Met de crisis die nog in volle gang is, de bezuinigingen van het kabinet Rutte op onder andere de zorg, de bijstand, het PGB en de sociale werkplaatsen, wordt er gevreesd dat deze aantallen alleen maar nog groter worden de komende tijd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier