h

Is de SP hypocriet of bang?

8 oktober 2005

Is de SP hypocriet of bang?

(Brabants Dagblad) ‘De SP is hypocriet omdat zij de belangenverstrengeling van de TOP aan de kaak stelt. Hebben wij niets beters te doen? Zijn wij bang voor Smolders?’. Althans, dat lees ik in het Brabants Dagblad.

Maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Wij stelden eind vorig jaar al dat alle raadsleden die ingingen op de uitnodiging van de gokbazen om zich in hun casino’s als VIP te laten behandelen, zich schuldig maakten aan belangenverstrengeling. Dat moeten politici niet doen, vinden wij, van welke partij ze ook zijn. Daarom gaan wij nooit in op dergelijke uitnodigingen en nemen nooit cadeautjes aan. Nee, wij zijn dus niet hypocriet, integendeel. Als we over de vrijkaartjes niets gezegd hadden was het commentaar geweest ‘Zie je wel, zakkenvullers, en ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd’. Aan die computers van Van der Valk hebben wij overigens geen enkel woord vuil gemaakt: ik vind ’t niet verstandig, maar het is niet mijn probleem.

Maar blijkbaar hebben sommigen het idee dat je de ouderen in de raad niet als volwassen mensen maar als zielige knuffeldieren moet behandelen. Alsof het kleine kinderen zijn die het allemaal ook niet weten maar geen kwaad bedoelen. Ik vind dat je een fractievoorzitter van de vierde partij in de gemeenteraad van de zesde stad van het land als zelfstandig en verantwoordelijk politicus mag en moet aanspreken. Het aaibaarheidsgehalte van Nell Schoenmakers is daarbij van geen enkel belang. Mijn fractiegenoot Paul Huijgen is een stuk ouder dan Nell Schoenmakers, en hij hoeft ook niet met fluwelen handschoentjes te worden aangepakt. Ouderen zijn niet zielig!

Hebben wij niets beters te doen? Ja hoor, heel veel, en dat doen we ook. Ik heb één brief over die vrijkaartjes geschreven aan de TOP en het presidium. Vijf minuten werk.

Bang zijn we voor niemand, al helemaal niet voor Hans Smolders. Een jaar lang was hij Tweede-Kamerlid en daar heeft hij z’n mond niet één keer open gedaan. Smolders was het meest stille en afwezige kamerlid uit de geschiedenis. Ook in Tilburg komt hij niet verder dan wat grote (scheld)woorden, daden of echte voorstellen heeft hij nog nooit laten zien. Nu laat hij weten niet mee te zullen doen aan de verkiezingen en laat hij zijn vermeende aanhang dus – voor de zoveelste keer - gewoon in de steek. En als afsluiting kan het hij het blijkbaar niet nalaten Nell Schoenmakers als persoon zwart te maken. Zo’n ‘politicus’ is geen knip voor z’n neus waard.

En als u het niet erg vindt ga ik nu weer verder met het werk waar we voor gekozen zijn.

Johan van den Hout
Fractievoorzitter SP

Brabants Dagblad, 8 oktober 2005

U bent hier