h

Tilburgse pasjeswet onzalig plan

11 oktober 2005

Tilburgse pasjeswet onzalig plan

Met enig leedwezen zagen wij drie weken de schriftelijke vragen van de fractie van Algemeen Belang (AB) over het invoeren van gezichtsscanpasjes om ‘lastige klanten’ uit het zwembad te weren. Maar tot onze verbazing lezen we vandaag in het Brabants Dagblad dat het college die vragen heel serieus heeft genomen en zelfs overweegt zo’n systeem mogelijk werkelijk in te gaan voeren. Daarover stelt de SP fractie vandaag de volgende vragen aan het college.

GezichtsscannerHoe komt iemand op zo’n ‘zwarte lijst’ te staan? Wat moet je daarvoor hebben uitgespookt? Wie zet ‘m daar dan op? En kun je daar bezwaar tegen maken? En hoe lang blijf je daar dan op staan? Wat moet je doen om er weer af te komen? En kan iemand anders dáár dan weer bezwaar tegen maken? En als iemand op de lijst van Stappegoor staat, mag die dan nog wel bij de Drieburcht binnen of ook niet? En een lastige klant uit ‘Stoffel’, mag die bij ‘Buitenbeentje’ wél naar binnen? Of worden die bestanden gekoppeld, want dat lijkt me een fluitje van een cent en wel zo effectief natuurlijk? En iemand die amok maakt bij zowel Stappegoor als Stoffel, mag die gewoon zomaar de bibliotheek in of naar RKTVV gaan kijken? En als het zwembad of de kroegen in Goirle dit systeem ook gaan invoeren om te voorkomen dat tuig uit Tilburg natuurlijk gaat uitwijken, krijgen zij dan ook die lijst te zien? En iemand die betrokken was bij vechtpartijen op straat, willen we die wel in ons zwembad of kroeg hebben?

En als ik toevallig een keertje wil gaan zwemmen in Stappegoor, kan ik dan nog gewoon een kaartje kopen of moet ik eerst voor mezelf en m’n kinderen en hun vriendjes of andere gasten van het kinderfeestje zo’n gezichtsscanpasje aanvragen? En moet ik me daar dan voor legitimeren?

En als de kroegen die hier aan meedoen inderdaad minder incidenten meemaken, werken we dan aan een veiligere stad?

En als we zo de kroegen en zwembaden hebben afgedekt, volgt dan de bus, de trein, Festival Mundial, de kermis, de straten in het veiligheidsrisicogebied, de stad? En zo nee, waarom in hemelsnaam niet? Of gaat dat misschien ‘te ver’?

Bent u bereid deze vragen (het zijn er negentien) mee te nemen in uw evaluatie van de proeven met zo’n pasje elders in het land?

Discussie tussen SP en VVD over dit plan
Reageer zelf op het weblog

U bent hier