h

SP Tilburg trekt aan de noodrem

18 december 2005

SP Tilburg trekt aan de noodrem

Vandaag trokken SP'ers de stad in om handtekeningen op te halen tegen het nieuwe zorgstelsel: de Actie Noordrem. Artsen zijn tegen, patiënten zijn tegen, de bevolking is tegen en toch dendert de kabinetstrein van het nieuwe zorgstelsel gewoon door. We roepen het kabinet op alsnog af te zien van invoering van dit nieuwe zorgstelsel.

Iedereen, arm of rijk, gaat dezelfde hoge premie betalen. Veel mensen moeten een zorgtoeslag aanvragen, wat enorme bureaucratie met zich meebrengt. De no-claim regeling maakt dat zieke mensen gaan betalen voor de teruggave aan gezonde mensen. Veel noodzakelijke zorg zit in de aanvullende verzekering, waarvoor mensen geweigerd kunnen worden.

Actie Noodrem in Tilburg, 17 december 2005

Zorgverzekeraars gaan op de stoel van de arts zitten. Zo komt het voor dat mensen niet de behandeling vergoed krijgen die de arts nodig vindt. Wil je naar het ziekenhuis om de hoek, dan moet je misschien bijbetalen omdat je verzekeraar er geen contract mee heeft. Het is een veel te ingewikkeld, bureaucratisch en niet sociaal stelsel!

SP'ers staan vanaf vandaag élke zaterdag in de binnenstad en verder zullen er steeds meer actievoerders op weekmarkten en wijkwinkelcentra te vinden zijn.

Actie Noodrem in Tilburg, 17 december 2005

U bent hier