h

Verslag wijkbezoek Berkel Enschot

10 december 2005

Verslag wijkbezoek Berkel Enschot

Elke maand brengt de SP Tilburg een bezoek aan een wijk of buurt. Op zaterdag 10 december trokken leden van het afdelingsbestuur en de gemeenteraadsfractie naar Berkel Enschot.

Sinds enkele jaren spelen er plannen om het huidige winkelcentrum, Eikenbosch, te verplaatsen naar een andere locatie. Dit omdat het winkelcentrum niet meer van deze tijd zou zijn. Op de plek waar nu het winkelcentrum staat, moeten woningen komen. Bewoners vinden het belangrijk dat daar óók een gedeelte sociale woningbouw wordt geplaatst. Onze raadsleden zullen zich hiervoor zeker hard maken.

De Trappistinnen wonen momenteel in het klooster. Zij zullen waarschijnlijk gaan verhuizen naar Oisterwijk. Bewoners hebben aangegeven dat zij het erg op prijs stellen als dit mooie gebouw toegankelijk blijft voor alle bewoners van Berkel-Enschot en dus een openbare functie krijgt. Het is een prachtig gebouw en het moet bij het dorp betrokken worden. Dit werd door de aanwezigen tijdens onze openbare slotbijeenkomst in De Schalm nog eens bevestigd.

Veel bewoners vinden het erg jammer dat de sportvelden bij Rauwbraken moeten verdwijnen. De dorpsraad maakt zich er hard voor dat de sportvelden ergens anders een plaatsje krijgen.

Wat wij als SP’ers heel erg positief vinden aan Berkel-Enschot, is dat er vrijwel overal een goede mix is van de wat grotere koopwoningen en ‘gewone’ rijtjeshuizen.

SP in Oisterwijk

U bent hier