h

Dienstregeling doet níets voor station Reeshof

20 januari 2006

Dienstregeling doet níets voor station Reeshof

De nieuwe dienstregeling doet weer helemaal niets voor station Reeshof, terwijl wethouder Aarts al drie jaar lang de opdracht van de raad op zak heeft om daarover met de NS hard te onderhandelen. De SP wil de nieuwe dienstregeling én de eventuele pogingen van het college om die te verbeteren aanstaande maandag in de raadscommissie Fysiek behandelen.

In december 2003 kreeg wethouder Aarts van de hele raad (met uitzondering van het CDA) de expliciete opdracht twee zaken voor station Reeshof snel en goed te regelen. Ten eerste het Euroticket, waarmee reizigers voor één euro van de Reeshof naar Centraal zouden kunnen. Daar heeft het college sinds die tijd ondanks herhaalde verzoeken niets meer aan gedaan. En ten tweede met de NS gaan onderhandelen over verbeteringen in de dienstregeling ten gunste van station Reeshof. Dat lukte niet voor 2005, blijkbaar ook niet voor 2006 en voor de regeling van 2007 is er opnieuw niets verbeterd.

De SP fractie vraagt zich af waar wethouder Aarts dan al die tijd wél mee bezig is geweest. Vaak wordt de fractie – ten onrechte – verweten alleen maar kritiek te hebben. Maar de SP is ook kampioen initiatieven indienen en zeker rond station Reeshof. Zelf gesteund door een grote meerderheid in de raad echter is een extra inspanning voor de Reeshof blijkbaar niet een prioriteit voor wethouder Aarts.

Dat er meer intercity’s gaan rijden tussen Tilburg Centraal en Den Bosch is uitstekend. Maar niet een prestatie van ons college en ook niet díe verbetering waartoe het college de uitdrukkelijke opdracht heeft. Maandag wil de SP van wethouder Aarts weten wat zij al die jaren heeft ondernomen richting Nederlandse Spoorwegen.

Reageer op het weblog
SP wil debat Reeshof-station (21 januari 2006, Brabants Dagblad)
Dossier Station Reeshof

U bent hier