h

Agnes Kant: 'Zorg in Tilburg jullie verantwoordelijkheid'

22 februari 2006

Agnes Kant: 'Zorg in Tilburg jullie verantwoordelijkheid'

Gisterenavond leidde SP Tweede-Kamerlid Agnes Kant een politiek café in Tilburg. Vanzelfsprekend stond de zorg en de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning centraal. Maar er was ook volop ruimte voor echt Tilburgse initaitieven zoals de '1000 benkskes' en de Hall of Fame.

Karin Bruers aan tafel bij Agnes Kant, 21 februari 2006

Agnes sprak met Karin Bruers, initiatiefneemster van het project om (minstens!) 1000 banken in Tilburg neer te zetten. Karin: "Een ongedwongen manier om elkaar te ontmoeten, om de sociale verkilling in Tilburg tegen te gaan". Kant beloofde terug te komen naar Tilburg als er een bank met tomaten wordt onthuld.

Met Max en Janneke sprak Agnes over het ontstaan van de Hall of Fame, de 'cultuurfabriek' aan de Ceciliastraat en roemde het vasthoudende initiatief van de jongeren: "In mijn gemeente Doesburg staat zo'n skatehal de langste tijd leeg, maar dat komt natuurlijk omdat niet de jongeren zelf maar de gemeente dat ding heeft ontworpen en aangelegd".

Zjef Naaijkens presenteert een gesproken column, 21 februari 2006 Michaël Breuker speelt op het Politiek Café, 21 februari 2006

Muziek was er van de Tilburgse accordeonist Michaël Breuker, met liederen uit Roemenië, Cuba en Brabant. In zijn gesproken column opperde Zjef Naaijkens het plan om de cityring verdiept aan te leggen en een verbinding te maken met de Piushaven...

Agnes Kant interviewt SP lijsttrekker in Tilburg Johan van den Hout, 21 februari 2006

Agnes Kant interviewde de Tilburgse SP lijsttrekker Johan van den Hout over de belangrijkste initiatieven die een nieuw gemeentebestuur zou moeten nemen en over hoe in Tilburg de WMO ingericht gaat worden: "Wij hebben in de Tweede-Kamer geprobeerd de wet tegen te houden. Maar nu is het jullie verantwoordelijkheid op lokaal niveau er voor te zorgen dat mensen zo min mogelijk het slachtoffer worden".

Ook werd een initaitiefvoorstel aangekondigd dat de SP na de hectiek van de verkiezingen zal indienen over het oprichten van woonvormen voor gehandicapten in álle wijken van Tilburg.

Aan het eind van de avond overhandigde Paul Huijgen aan Agnes Kant een exemplaar van zijn boek "Al is de helft maar waar...".

U bent hier