h

Marjolein Buijssen naar ESF in Athene

2 mei 2006

Marjolein Buijssen naar ESF in Athene

SP gemeenteraadslid Marjolein Buijssen neemt deze week deel aan het Europees Sociaal Forum in Athene. ‘Tienduizenden komen daar samen met één doel: van elkaar leren hoe we de wereld een betere plek kunnen maken. Als ik in Athene iets opsteek voor een beter Tilburg ben ik al tevreden’, aldus Buijssen. Zij zal ondermeer deelnemen aan workshops over lokale participatie.

Marjolein Buijssen‘Het verbeteren van lokale participatie en specifiek zelfs de mogelijkheden van buurtparticipatie en zeggenschap van wijken over delen van de gemeentelijke begroting, daar worden op het ESF twee workshops over georganiseerd. Dat sluit precies aan bij onze twee initiatiefvoorstellen over buurtparticipatie en kinderparticipatie’. Maandag 8 mei behandelt de commissie Modern Bestuur beide SP initiatiefvoorstellen.

Op het ESF in Athene worden tientallen workshops, seminars en lezingen georganiseerd door een veelvoud aan linkse maatschappelijke organisaties. Later deze maand (19-21 mei) wordt in Nijmegen het Nederlands Sociaal Forum georganiseerd, waar de SP actief aan deelneemt.

Initiatiefvoorstel Kinderparticipatie
Initiatiefvoorstel Buurtparticipatie

U bent hier