h

Verkeerschaos TweeSteden Ziekenhuis voorkomen

24 augustus 2006

Verkeerschaos TweeSteden Ziekenhuis voorkomen

Na een werkbezoek aan het TweeSteden ziekenhuis schreven leden van zes fracties op voorstel van de SP een brief aan verkeerswethouder Aarts (CDA). Na uitbreiding van het ziekenhuis, het Verbeten Instituut, het verzorgingstehuis en de vestiging van een ambulancepost, voorziet de directie grote verkeersproblemen. Aarts wordt gevraagd met het ziekenhuis te overleggen om een chaos te voorkomen.

Op maandag 21 augustus jl. hebben leden van de raadscommissie Fysiek, namelijk de woordvoerders van de fracties van de PvdA, het CDA, de SP, GL, de VVD en de TVP, een informatiebijeenkomst bezocht op het TweeSteden ziekenhuis.

Vanuit het TweeSteden ziekenhuis, Verpleeghuis de Hazelaar, het Dr. B. Verbeeten Instituut en de toekomstige ambulancepost van de GGD werd ons duidelijk gemaakt dat er grote problemen bestaan m.b.t. de verkeersafwikkeling. Door middel van vragen in het vragenuurtje van de raad en de eerder ingediende schriftelijke vragen bent u zeker al geïnformeerd over de verkeersproblematiek in dit gebied.

In de bijeenkomst werd duidelijk dat er zowel voor de korte als de lange termijn er ideeën liggen om tot een beheersing van de verkeersproblematiek te komen.

De woordvoerders van de genoemde politieke partijen vragen dan ook de verantwoordelijke wethouder op korte termijn in overleg te treden met het TweeSteden ziekenhuis, Verpleeghuis de Hazelaar, het Dr. B. Verbeeten Instituut en de toekomstige ambulancepost van de GGD om voortvarend de problematiek van de verkeersafwikkeling aan te pakken en de commissie Fysiek hierover te informeren.

De directie noemde een aantal zeer concrete punten die aangepakt zouden moeten worden, zoals het verbeteren van de weg achter het ziekenhuis (langs het kanaal), het aanleggen van afslagstroken bij de Dr. Deelen en de Brugstraat en het aanpassen van de stoplichten. Hoewel niet genoemd in de brief, ondersteunt de SP deze voorstellen van harte.

U bent hier