h

Cityringcollege maakt puinhoop steeds groter

26 oktober 2006

Cityringcollege maakt puinhoop steeds groter

Iedere Tilburger ziet de verkeerschaos in de binnenstad met de dag groter worden, maar blijkbaar had en heeft het college niks in de gaten. De aanleg van de Cityring is duidelijk een maatje te groot voor verkeerswethouder Aarts (CDA). De SP stelde vandaag schriftelijke vragen over de piunhoop in het centrum.

Verkeerschaos in binnenstad wordt steeds groter1. Meent u nou wérkelijk dat het college, in tegenstelling tot een kleine 200.000 andere Tilburgers, niet in de gaten had dat de werkzaamheden aan de parkeergarage onder het Koningsplein en de werkzaamheden aan de Cityring (die beide meer dan anderhalf jaar zullen duren) zouden samenvallen, totdat een ambtenaar u daarvan op dierendag op de hoogte bracht?

2. Ontslaat dit u van de politieke verantwoordelijkheid voor de verkeerschaos die onder uw bestuurlijke leiding in de Tilburgse binnenstad wordt veroorzaakt?

3. Bent u het met ons eens dat ondanks paniekmaatregelen als het gratis openstellen van de Knechtelgarage en de hopeloze inzet van verkeersregelaars, de verkeerschaos in de binnenstad niet is afgenomen? Wat gaat u daar aan doen?

4. Wat kosten deze extra maatregelen? Drukken die op het budget voor de Cityring of verdwijnen deze kosten in de grote brei van van alles en nog wat? Kunt u ons daarover vóór behandeling van de begroting informeren?

5. Klopt het dat pas nú iedere schop die in de binnenstad de grond in gaat ‘kritisch bekeken’ zal worden? Waarom was u niet al kritisch op alle werkzaamheden in de binnenstad sinds de planning van de aanleg van de Cityring? Is er eigenlijk wel sprake van een planning van werkzaamheden in de binnenstad zolang u bezig bent met het bouwen van de Cityring? Zo ja, zouden wij die mogen inzien?

6. Als de ingang van de parkeergarage aan de Bisschop Zwijssenstraat wordt afgesloten, anderhalf jaar lang, hoeveel auto’s zullen dan op zaterdag gebruik (moeten) maken van de route Zwijssenstraat – Primus van Gilsstraat – Piusstraat om de garage te bereiken? Heeft u dat door Goudappel Coffeng laten doorrekenen?

7. Bent u nog steeds van mening dat cijfers over verkeerscirculatie vooral een kwestie zijn van ‘geloof en interpretatie’?

Reageer op het weblog

U bent hier