h

Huisjesmelker van het jaar gezocht

19 oktober 2006

Huisjesmelker van het jaar gezocht

Tilburgse SP-jongeren van ROOD gaan dit jaar een huisbaas in Tilburg eens flink in het zonnetje zetten! De allerergste huisbaas kan een heuse prijs tegemoet zien…

Verkiezing Tilburgse Huisjesmelker van het Jaar 2006Huisjesmelkers verdienen veel geld aan de woningnood. Ze verhuren kamers voor absurd hoge huurprijzen en vertikken het om de huizen fatsoenlijk te onderhouden. Of ze intimideren hun huurders, komen binnen zonder aankondiging, houden post achter. Je hoort de meest rare verhalen. De huisbazen zitten in een luxe positie: ´Ben je niet tevreden? Ga je maar ergens anders wonen!´ Met wachtlijsten van jaren kiezen de huurders vaak eieren voor hun geld.

Woningnood is van alle tijden, en ook anno 2006 maken huisjesmelkers in Tilburg nog altijd misbruik van deze situatie. Vooral nieuwe studenten komen er rond deze tijd van het jaar achter dat hun kamer het toch net niet helemaal is of dat hun huisbaas niet precies die aardige man of vrouw van afgelopen zomer blijkt te zijn.

Daarom organiseert Rood Tilburg de verkiezing van ‘huisjesmelker van het jaar’. Verdient jouw huisbaas deze oneervolle titel of heb je klachten over jouw huisjesmelker? Op 13 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Actie is op 13 november 2006 afgesloten...

Luister naar Omroep Brabant (mp3)

U bent hier