h

Hoopvolle maatregelen Schutsboomhof

5 maart 2007

Hoopvolle maatregelen Schutsboomhof

Sinds eind vorig jaar heeft SP raadslid Paul Huijgen samen met een bewonerscomité actie gevoerd voor een beter woon- en leefklimaat in het Schutsboomhof. "En met succes. Wonen Breburg is geschrokken van de klachten en nu al bezig met het uitvoeren van onze wensenlijst", aldus Huijgen.

Paul Huijgen: "Begin januari hadden we al een zwartboek opgesteld en naar Wonen Breburg gestuurd.
Met allerlei voorbeelden van hoe het er in het complex aan toe gaat: vervuiling, geen goede sloten, geluidsoverlast, vernielingen, veel diefstal en andere kleine maar wel heel hinderlijke criminaliteit, onheuse en agressieve benadering, vaak ook sexuele toespelingen en intimidatie, drankmisbruik en drugsgebruik, verstoring van de nachtrust, enzovoorts". Breburg schrok oprecht van de klachten en is onmiddellijk begonnen met een aantal belangrijke maatregelen.

"Een nieuw schoonmaakbedrijf, nieuwe sloten, een verfbeurt binnen in het complex, en - heel belangrijk - een nieuwe huismeester die ook écht toezicht houdt en mensen op hun gedrag aanspreekt", zijn volgens Huijgen enkele van de meest in het oog springende verbeteringen.

Binnenkort staat er nog meer op stapel. Paul Huijgen: "Samen met het bewonerscomité hebben we een aantal eisen op papier gezet die nu door Wonen Breburg zijn overgenomen. Daaronder: meer toezicht, maatregelen tegen de fietsendiefstal en tegen het dumpen van huisraad en troep, betere ventilatie en het aanpakken van rioollucht. Bovendien zal Wonen Breburg vaker en beter gaan overleggen met de bewoners, ook met een platform uit en namens de bewoners. Om te beginnen komt er deze maand nog een bewonersavond over de situatie en de nieuwe maatregelen, en Wonen Breburg komt dan ook met een voorstel over een soort gedragscode: nieuwe duidelijkere afspraken en regels voor alle bewoners van ons complex".

"Een goede samenwerking tussen de SP en een bewonerscomité", concludeert Huijgen: De concrete input van bewoners en de contacten van een raadslid met de corporatie en de politie zijn een succesvolle mix gebleken".

U bent hier