h

Klachten over Welzorg deze zomer verhelpen

5 juli 2007

Klachten over Welzorg deze zomer verhelpen

De vele klachten over Welzorg, de organisatie die onder anderen verantwoordelijk is voor hulpmiddelen zoals scootmobiels, moeten voor september zijn opgelost anders heeft dat gevolgen voor het nieuwe contract. SP raadslid Bart van de Camp: "We hebben er lang om moeten vragen, maar vanochtend ging wethouder Aarts in gesprek met Welzorg en deed zij uiteindelijk deze harde toezegging". Van de Camp was aanwezig bij dat gesprek.

Van de Camp: "Over Welzorg zijn altijd klachten geweest. Was het ene probleem verholpen, dan liepen mensen tegen het volgende probleem aan. Sinds de verhuizing van hun werkplaats van Tilburg naar Waalwijk nemen de klachten weer toe: mensen moeten gewoonweg te lang wachten voordat hun scootmobiel gerepareerd wordt, en in de tussentijd zitten ze vast".

In oktober loopt het contract tussen de gemeente en Welzorg af. Wethouder Aarts stelde vanochtend in het gesprek dat voor september de klachten verholpen moeten zijn, en dat dat anders gevolgen zou hebben voor het contract. "Op z'n minst moeten de huidige klachten definitief verholpen zijn, maar Welzorg moet ook laten zien dat ze het vertrouwen waard is. We hebben geen zin om in november weer met andere problemen bij Welzorg aan te moeten kloppen. Deze stap van de wethouder is een eerste in de goede richting. Wij zullen ze in ieder geval aan die toezegging houden", aldus Bart van de Camp.

U bent hier