h

Commissie steunt voorstel SP fietsendiefstal

8 oktober 2007

Commissie steunt voorstel SP fietsendiefstal

De raadscommissie Modern Bestuur heeft vanochtend haar steun uitgesproken voor het SP-initiatiefvoorstel om fietsendiefstal aan te pakken. Woordvoerder Veerle Slegers: "Raadsbreed, van GroenLinks tot VVD kon het voorstel op steun rekenen. Het bestrijden van fietsendiefstal gaat de aandacht krijgen die het verdient."

In Tilburg worden jaarlijks duizenden fietsen gestolen. Aangifte doen vinden veel burgers zinloos en voor de politie is fietsendiefstal geen prioriteit. Het SP-initiatiefvoorstel beoogd dat de gemeente de politie een handje gaat helpen, o.a. door het aanbrengen van DiefstalPreventieChips en een uitgebreide controle op deze chips en framenummers door toezichthouders. Op die manier kan prioriteit gegeven worden aan dit probleem zonder dat er met politie-inzet geschoven moet worden. Slegers: "Fietsendiefstal is een vorm van criminaliteit waar heel veel Tilburgers mee te maken krijgen, tot ieders ergenis. Door als gemeente de verantwoordelijkheid voor het bestrijden van dit probleem op ons te nemen maken we een eind aan de discussie over welke vorm van criminaliteit de meeste aandacht van de politie verdiend, en kunnen we beginnen aan het zoeken van oplossingen.

De burgermeester heeft de commissie toegezegd voor het eind van het jaar te onderzoeken op welke manier in andere gemeenten al werk wordt gemaakt van de bestrijding van fietsendiefstal. In dat onderzoek wordt ook de mogelijkheid van DiefstalPreventieChips meegenomen.

SP-initiatiefvoorstel tegen fietsendiefstal
Dossier Fietsen

U bent hier