h

Het licht kan uit!

18 oktober 2007

Het licht kan uit!

Afgelopen dinsdag riep minister Cramer de gemeenten op onnodige verlichting, als reclame- en sierverlichting, 's nachts te doven. De SP-fractie vraagt vandaag aan het college van B&W aan deze oproep gehoor te geven.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Reclame- en sierverlichting maken maar een klein deel uit van de totale verlichting, maar worden in de nachtelijke uren door de meeste Nederlanders wel als onnodig gezien. SP-raadslid Marjolein Buijssen: “Door tussen 23.00 en 6.00 deze verlichting te doven bespaar je energie en beperk je de lichthinder voor omwonenden, zonder dat iemand daar nadeel van ondervind. Die lichten kunnen dus gewoon uit!”

De SP-fractie roept de wethouder op in huidige en toekomstige contracten met bedrijven een bepaling op te nemen die nachtelijke reclameverlichting verbiedt. Ook vraagt zij de wethouder in gesprek te treden met de middenstanders en in het kader van 'maatschappelijk verantwoord ondernemer­schap' hen aan te sporen ook gehoor te geven aan de oproep van minister Cramer.

U bent hier