h

Spoedvergadering over Audax Textielmuseum

9 november 2007

Spoedvergadering over Audax Textielmuseum

Vandaag vragen SP, LST en VVD een extra raadsvergadering aan over de ontwikkelingen rond Audax en het textielmuseum. Een nieuw contract tussen Audax en de gemeente voor een miljoen euro betekent een tekort van 2,7 miljoen ten opzichte van het vorige contract. "Wij hebben een controlerende taak en willen het naadje van de kous weten", aldus de indieners.

In februari 2006 tekende Audax een sponsorcontract met de gemeente voor 3,7 miljoen euro. De inhoud van het contract moest geheim blijven, en ondanks dat raadsleden het wel mochten lezen mocht er dus in het openbaar geen debat over gevoerd worden. De SP heeft hierover een WOB-procedure aangespannen om de geheime contracten openbaar te maken.

Nog maar twee dagen geleden nam de gemeenteraad de begroting over 2008 aan. Daarin staan geen reserveringen opgenomen voor een tegenvaller bij het textielmuseum. Nu het oude sponsorcontract met Audax blijkbaar in rook is opgegaan en een nieuw contract is getekend, komt de gemeente meteen al 2,7 miljoen tekort. SP, LST en VVD willen volgende week een extra raadsvergadering waarin de hele gang van zaken aan de orde moet komen.

SP eist openheid over Audax

U bent hier