h

VMBO beter spreiden over Tilburg

6 november 2007

VMBO beter spreiden over Tilburg

Vandaag publiceert de raadswerkgroep VMBO haar advies over een betere spreiding van praktische en theoretische leerwegen over Tilburg. De werkgroep werd op initiatief van SP raadslid Veerle Slegers in april opgericht.

Veerle SlegersSlegers: “Toen we in april een onderzoek naar het functioneren van het VMBO bespraken vond ik het hoog tijd om de problemen concreet aan te pakken. Veel leerlingen vallen uit omdat ze om de verkeerde redenen op een theoretische leerweg terecht komen. Dat komt deels omdat de praktische leerwegen erg geconcentreerd zijn op maar twee locaties: het MBC en de Rooi Pannen. Een herverdeling daarvan is dan ook van groot belang”.

De werkgroep adviseert om tot een VMBO-masterplan te komen waarin een betere verdeling van de VMBO-T leerlingen en daardoor het voorkomen van onnodige uitval en tussentijdse verhuizingen worden uitgewerkt. Veerle Slegers: “De gemeente moet de regie voeren en de vijf schoolbesturen om de tafel krijgen. Naast een betere verdeling is ook een beter imago van het VMBO en met name de praktische leerweg belangrijk. Het advies van de werkgroep is daarin een goed begin”. Op 19 november spreekt de raadscommissie Maatschappij over het advies.

U bent hier