h

Gemeentelijke sloophamers slaan te wild om zich heen

5 december 2007

Gemeentelijke sloophamers slaan te wild om zich heen

De gemeente heeft een sloopvergunning afgegeven voor monumentale panden aan de Telegraafstraat. SP raadslid Paul Huijgen stelt hierover schirftelijke vragen aan het college: "Ze hebben op 't stadhuis behoorlijk zitten slapen, en dat is ook niet de eerste keer".

Opnieuw dreigt de sloophamer een einde te maken aan een historische straat. De Telegraafstraat, toch al benauwd ingeklemd tegen de bebouwing van het nieuwe Pieter Vreedeplein, raakt met de sloop van twee panden nog meer van haar oude charme kwijt. Paul Huijgen: "De monumentencommissie adviseerde tegen de sloop, maar blijkbaar wordt daar niet naar geluisterd. Ik vraag me af wie nu de grootste slapers zijn, de ambtenaren die de sloopvergunning verleenden of het college? De vergunning lijkt onomkeerbaar, maar toch wil ik dat het college alles in het werk stelt om sloop te voorkomen".

De SP verzet zich vaak tegen sloopplannen van de gemeente. Huijgen: "Vaak gaat het om woningen die nog prima te gebruiken zijn, maar zoals je ziet schrikt de gemeente er ook niet voor terug om monumentale panden neer te halen. Op deze manier hou je in het centrum geen historisch stukje meer over".

U bent hier