h

Vragen over vertrek logistiek bedrijf

19 december 2007

Vragen over vertrek logistiek bedrijf

Het logistiek bedrijf Walsh Western International (WWI) zit nog maar zeven jaar in Tilburg en vertrekt nu al weer. Vijfhonderd arbeidsplaatsen gaan zo voor Tilburg verloren. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college: "Tilburg zou juist heel sterk zijn in logistieke bedrijven, maar nu blijken we het af te leggen tegen Waalwijk. Ik ben benieuwd hoe daarover onderhandeld is", aldus Van den Hout.

Nog maar zeven jaar geleden werd WWI in Tilburg binnengehaald vanuit Harderwijk. Het bedrijf groeide en investeerde veel in haar Tilburgse vestiging. Van den Hout: "En nu zijn ze opeens foetsie. Uit het Brabants Dagblad worden we alleen wijzer dat wethouder Janssen hen 'een aanbod' heeft gedaan, maar als het goed is is er veel meer gebeurd. Als het goed is doet de gemeente alle mogelijke moeite om een dergelijk bedrijf hier te houden, en ik wil weten wat het college dan gedaan heeft".

Volgens het Brabants Dagblad is een van de redenen van het vertrek dat de gemeente Waalwijk bereid is mee te werken aan een 'truckersdorp' met faciliteiten voor chauffeurs. "Voor een stad als Tilburg die veel nadruk legt op logistieke bedrijven ligt zo'n voorziening erg voor de hand. Ik ben dan ook benieuwd waarom WWI dan toch meer gecharmeerd was van het Waalwijkse aanbod", aldus Van den Hout.

Opnieuw verdwijnen honderden banen, maar het college lijkt dat weinig te deren. "Wethouder Janssen spreekt zelfs van 'winst', omdat de werkgelegenheid in Midden-Brabant blijft. Dat is een gotspe! Hij is wethouder van Tilburg, niet van Midden-Brabant. Het is dan gewoon een groot verlies van werkgelegenheid, niet meer en niet minder. Een aantal werknemers zal best meeverhuizen, maar Waalwijk ligt niet zomaar voor iedereen om de hoek". Na Beckers-snacks en de NS Werkplaats is dit de derde keer op rij dat honderden banen voor Tilburg verloren gaan. Volgens de SP fractie is dat weinig bemoedigend, zeker omdat het college toch al lage ambities heeft op dat gebied.

U bent hier