h

Tilburg krijgt veiligheidsforum

28 februari 2008

Tilburg krijgt veiligheidsforum

Op voorstel van de SP wordt in Tilburg voortaan twee à drie keer per jaar een veiligheidsforum georganiseerd. "Het wegvallen van het overleg tussen raad, OM en politie is voorlopig niet terug te draaien. Maar we moeten wel contact met elkaar houden. Een informeel en openbaar veiligheidsforum is daar voorlopig een goede manier voor", aldus SP fractievoorzitter Van den Hout. Het Presidium nam het voorstel afgelopen maandag aan.

De burgemeester treedt twee à drie keer per jaar op als gastheer voor een informele en openbare bijeenkomst over een veiligheidsthema. Van den Hout: "In overleg met het presidium kan een onderwerp worden gekozen waarover het goed zou zijn als de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenteraad op een open en informele manier met elkaar in debat komen. Een eventuele kritische buitenstaander kan nieuw licht werpen op zo'n thema. Besluiten worden daar niet genomen, daar gaat 't niet om. Maar betrokkenheid van de politiek bij het veiligheidsthema is wel van groot belang en moet dus georganiseerd worden".

De burgemeester steunde het voorstel afgelopen maandag in het Presidium en ook de overige fractievoorzitters wilden het experiment aangaan. "Ik ben blij dat er op dit vlak wat gebeurd, want afgesneden blijven van het directe contact met de mensen die veiligheid in Tilburg dagelijks op straat moeten waarmaken is geen goede zaak. Dit overleg kan die leemte vullen", aldus Van den Hout.

Open brief over veiligheidsforum (6 februari 2008)

U bent hier