h

Welzorg nog lang niet op orde

5 maart 2008

Welzorg nog lang niet op orde

De problemen bij Welzorg zijn nog lang niet uit de wereld. Wethouder Aarts houdt de gemeenteraad en alle clienten al jaren aan 't lijntje, maar een oplossing is er nog altijd niet. SP raadslid Bart van de Camp stelt vandaag schriftelijke vragen: "Volgens Aarts zouden de klachten de wereld uit zijn, maar dat gelooft ze alleen zelf. In werkelijkheid zijn de wachttijden onverminderd lang".

Eén telefoontje was genoeg. Bart van de Camp: "Even bellen en je weet hoe het er voor staat: er zijn amper reserve-onderdelen aanwezig in de werkplaats, en daarom worden wachttijden voor reparaties van vijf tot acht dagen nog altijd volstrekt normaal gevonden. Maar dat is dus niet normaal, mensen die helemaal afhankelijk zijn van hun scootmobiel kun je niet vragen hun leven een week lang even tussen haakjes te zetten".

Van de Camp vraagt de wethouder ook de communicatie tussen haar ambtenaren en Welzorg eens onder de loep te nemen: "Als het zo duidelijk is dat de werkplaats nog steeds niet goed functioneert, hoe komt het stadhuis er dan bij om te zeggen dat de problemen opgelost zijn?". Hij wil ook dat clienten die onnodig lang moeten wachten gecompenseerd worden. "Maar wat toch vooral steekt dat zijn de flauwekulverhalen van Aarts dat zij haar zaakjes op orde zou hebben, terwijl klanten gewoon aan den lijve meemaken dat het nog altijd niet op orde is".

U bent hier