h

Aanmelden jeugdlintjes kan tot 1 maart

16 februari 2009

Aanmelden jeugdlintjes kan tot 1 maart

Tot 1 maart kan men Tilburgse jongeren tussen de 6 en de 18 jaar aanmelden voor een jeugdlintje. Je komt er voor in aanmerking als je een bijzondere maatschappelijke prestatie levert. De jeugdlintjes komen voort uit een intiatiefvoorstel van de SP en worden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Het jeugdlintje is een blijk van waardering voor jonge Tilburgers, maar ook een stimulans voor henzelf én anderen om met het goede werk door te gaan. Iedereen kan kinderen of jongeren nomineren. Denk daarbij aan jongeren die zich al lange tijd inzetten voor anderen of voor de stad, óf een hele bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis hebben geleverd. Bijvoorbeeld de jongen die iedere dag de hond van zijn bejaarde buurvrouw uitlaat of jongeren die zich al jaren belangeloos inzetten voor een vereniging. Maar ook kinderen die de buurt schoon houden of het meisje dat regelmatig haar gehandicapte broertje wegbrengt. Of de kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd. Heldendaden en sportprestaties komen niet in aanmerking voor een jeugdlintje. Hiervoor zijn andere (gemeentelijke) onderscheidingen.

Een lintje krijg je dus niet zomaar, je moet er wel wat voor doen! Bovendien moet iemand je eerst officieel aanmelden. Iedereen kan dit doen; vaders, moeders, opa's, oma's, vriend(inn)en, buren, leraren, (sport)begeleiders en ga zo maar door. Zij kennen de bijzondere kinderen en jongeren in de stad en worden dan ook van harte uitgenodigd om kandidaten voor te dragen. Dit kan tot 1 maart met het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Minimaal drie mensen moeten de aanmelding ondertekenen, waarvan één persoon een meerderjarige moet zijn die geen familie is van de kandidaat. Geef het door, vóór 1 maart 2009!

Bent u ook trots op een kind uit uw omgeving of kent u een jongere die u in het zonnetje wilt zetten? Geef dit dan vóór 1 maart 2009 door aan de gemeente! Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Stuur een print van het ingevulde en ondertekende formulier per post naar: Gemeente Tilburg, Kabinet van de Burgemeester, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Aanmeldformulier Jeugdlintjes (pdf)
SP initiatiefvoorstel Kinderlintjes

U bent hier