h

SP-leden bezoeken tweede kamer

13 juni 2009

SP-leden bezoeken tweede kamer

Een bus vol Tilburgse SP-leden vertrok op vrijdag 12 juni naar Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer.
Mooi weer en goed gezelschap: Een recept voor een leuke dag. Onderweg heetten raadsleden Angeline van Esch, Bart van de Camp en Veerle Slegers de reizigers welkom. Na aankomst bij het Binnenhof was er tijd om rond te kijken, een ijsje of een harinkje te eten en een foto te maken op de trappen van de Ridderzaal.

Leden SP Tilburg naar tweede kamer

Eenmaal binnen werd de groep ontvangen door Door, Patrick, Jessica en Alexander. Onder het genot van broodjes en koffie zagen de SP-ers een introductiefilm over de Tweede Kamer. Daarna volgde een rondleiding: De mooie oude Handelingenkamer waar alle vergadernotulen sinds het begin van de negentiende eeuw staan opgeslagen, de grote hal met de vreemde collectie borstbeelden en het hangende kunstwerk van de koningin, de gang waarlangs alle kamers van de SP-fractie en haar medewerkers liggen, de oude en tot slot de huidige Tweede Kamer. Op de publieke tribune vertelden de rondleiders smeuïge verhalen over vak S (het deel van de Kamer waar de SP zit), de vaste plek van Jan Marijnissen, de gang van zaken tijdens debatten, de media die buiten op de gang staan te wachten op nieuws en goeie oneliners, etc.

Op de weg terug naar de ontvangstkamer kregen de SP-ers nog een vriendelijk knikje van Geert Wilders en tot slot was er tijd voor een vragenuurtje met SP-Kamerlid Renske Leijten. Voordat de terugreis werd aanvaard, volgde voor velen nog eens een ijsje of een frietje en een blik op de Hofvijver en het Buitenhof. Op de nagenoeg fileloze terugweg deden Angeline en Veerle een oproep aan de reizigers om actief te worden voor de SP. Velen gaven gehoor aan die oproep, zodat de Tilburgse afdeling is uitgebreid met nog meer actievelingen: Folderaars, steunfractieleden, actievoerders, etc. Iedereen was het erover eens: Dit was een geslaagde trip! Later dit jaar nog maar eens zo'n ledendag organiseren...

Bezoek de SP-fractie op het Binnenhof!

U bent hier