h

SP is de diervriendelijkste partij

2 maart 2010

SP is de diervriendelijkste partij

De Partij voor de Dieren in Tilburg heeft haar leden een overzicht gepresenteerd van 'diervriendelijke keuzemogelijkheden' voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dierenwelzijn telt amper mee in Tilburg, constateert de lokale PvdD-werkgroep. Van de 12 partijen besteden alleen de SP, de Tilburgse Volkspartij, PvdA en D66 in hun programma enige aandacht aan dierenwelzijn. Over 4 jaar hoopt de Partij voor de Dieren zelf mee te doen in Tilburg.SP best voor dieren!

De lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren heeft geïnventariseerd wat de verschillende partijen in Tilburg zeggen te willen doen om het dierenwelzijn te verbeteren. De werkgroep heeft een overzicht van diervriendelijke keuzemogelijkheden’ gemaild naar haar leden in Tilburg. Ook al is Tilburg een van de duurzaamste steden van Nederland, toch blijft de aandacht voor dierenwelzijn marginaal. De SP doet het van alle partijen nog het best op het gebied van dierenwelzijn; enkele van haar standpunten lijken haast rechtstreeks overgenomen van het programma de Partij voor de Dieren.

Voor natuur en milieu hebben diverse politieke partijen in Tilburg vrij veel aandacht – waarbij VVD, Trots op Tilburg, ChristenUnie en het CDA in negatieve zin schril afsteken. Wat tegenvalt, is dat de zwakste levende wezens, de dieren, niet of nauwelijks meetellen in het streven naar een duurzamere samenleving. Ook de Tilburgse GroenLinks-fractie blijkt een beperkte opvatting te hebben van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen: in haar programma wordt met geen woord gerept over dieren of dierenwelzijn.

De Partij voor de Dieren doet komende gemeenteraadsverkiezingen in 6 steden in Nederland mee. In Tilburg hoopt de lokale werkgroep van Partij voor de Dieren dusdanig te groeien, dat zij over 4 jaar voldoende geschikte kandidaten heeft om aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. De komende jaren blijft de werkgroep van de Partij voor de Dieren in Tilburg de politiek kritisch volgen en diervriendelijke en duurzame initiatieven nemen.

U bent hier