h

Vanavond debat 'geloof en politiek'

8 december 2010

Vanavond debat 'geloof en politiek'

SP senator Arjan Vliegenthart spreekt vanavond op de Universiteit van Tilburg op een bijeenkomst van de CDA Jongeren. Het CDJA Brabant, de jongerenorganisatie van het CDA in Brabant, nodigt u uit om op 8 december van 19:30 tot 21:30 uur een symposium bij te wonen in het Zwijsengebouw op de campus ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe ledenblad van het CDJA Brabant, Credo Pugno (‘ik geloof, ik strijd’ in het Latijn).

De filosoof Eric Bolle, Eerste Kamerlid voor de SP Arjan Vliegenthart, en UvT-hoogleraar Sophie van Bijsterveld (CDA) zullen tijdens deze discussieavond hun licht laten schijnen over het thema geloof in de politiek,en de toekomst van het CDA. Daarnaast geeft het politieke nieuws reden om te discussiëren over geloof in de politiek. Ook zullen zij in gaan op de inhoud van het eerste nummer van het nieuwe ledenblad van het CDJA Brabant.

Tijdens het congres van 2 oktober jl. spraken de CDA-leden zich uit voor regeringsdeelname en de gedoogconstructie met de PVV. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd rond de formatie. Deze ontwikkelingen roepen ook de nodige vragen over geloof en politiek in Nederland. Is de combinatie geloof en politiek nog van deze tijd? Krijg je als gelovig politicus in een seculiere partij de ruimte om vanuit je geloof aan politiek te doen? Of gaat dat beter in een confessionele partij, een partij op basis van het geloof? Gaan beginselen boven pragmatisme of andersom? Heeft politiek op basis van geloof de studenten iets te bieden? U ziet, het CDJA vraagt zich heel wat af...

U bent hier