h

Bepalen projectontwikkelaars het leegstandsbeleid?

7 februari 2011

Bepalen projectontwikkelaars het leegstandsbeleid?

Makelaar Toine Naber eist dat de gemeente Tilburg het gekraakte pand Lange Nieuwstraat 53 ontruimt. In het pand is al en­kele maanden de weggeefwinkel Noppes gevestigd. Naber heeft namens de eigenaar van het onroerend goed afgelopen donderdag aangifte gedaan van kra­ken bij zowel politie als gemeente. 'Ik wil dat het stadsbestuur nu handhavend gaat optreden', stelt Naber. Hij verklaart een belangstellende voor het pand aan de Lange Nieuwstraat te hebben gevonden ‘die wel huur wil betalen’. De SP stelt hierover vanavond mondelinge vragen.

In de media staat te lezen dat ‘naar verwachting binnen enkele weken een besluit wordt genomen over de wijze van ontruiming. 'Dit bericht zorgt voor veel onduidelijkheid, niet in het minst ook omdat de op dringend verzoek van de SP en andere fracties de al lang geleden toegezegde nota over leegstand nog steeds niet aan de raad is voorgelegd. Daardoor heeft de raad zich nog niet kunnen uitspreken over de wijze waarop de gemeente leegstandsbeleid moet voeren', aldus de SP fractie, die daarover vanavond tijdens de raadsvergadering opheldering wil hebben.

'Naar wiens verwachting wordt er een besluit genomen over de wijze van ontruiming van het pand aan de Lange Nieuwstraat 53?', zo vraagt de socialistische fractie zich af. 'Het lijkt ons namelijk maar heel normaal om te wachten met het nemen van een besluit over ontruiming totdat de raad het debat heeft gevoerd over het te voeren leegstandsbeleid'. Volgende week maandag staat de leegstandsnota eindelijk op de agenda van de raadscommissie en er dus over gesproken worden. 'Eerst is de raad aan het woord, en dán is er pas beleid en uitvoering. De suggestie dat makelaars en projectontwikkelaars bepalen wat het Tilburgse leegstandsbeleid zou moeten zijn verwerpen wij. Vanavond zou het college - en meer in het bijzonder burgemeester Noordanus - wat ons betreft dan ook moeten toezeggen om geen voorbarige ontruimingen uit te gaan voeren totdat we hebben de leegstandsnota hebben vastgesteld'.

U bent hier