h

Vanavond: campagnestart in Tilburg

10 februari 2011

Vanavond: campagnestart in Tilburg

Op donderdagavond 10 februari start in Tilburg de campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen van 2 maart. Vanaf 19.30 organiseert de SP een programma in de NK Harmonie (Stationstraat, Tilburg) met enkele Statenkandidaten en Tiny Kox, SP lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Kandidaten Ron van Zeeland en Veerle Slegers zullen worden geïnterviewd en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tiny Kox, fractievoorzitter en lijsttrekker voor de SP in de Eerste Kamer, zal toelichten hoe belangrijk de Provinciale verkiezingen zijn voor 'Den Haag'. Leden van de nieuwe Provinciale Staten kiezen in het voorjaar de nieuwe Senaat. Een minderheid voor de huidige regering in de Eerste Kamer betekent zo goed als het einde van het kabinet Rutte.

Ron van Zeeland en Veerle Slegers, beiden lid van de Provinciale Staten voor de SP en opnieuw verkiesbaar op 2 maart, zullen verantwoording afleggen over hun werk van de afgelopen vier jaar en vooruit kijken naar de komende periode. Speerpunten voor de SP in Brabant zijn onder anderen het stoppen van de uitbreiding van het aantal Megastallen en het verbeteren van het openbaar vervoer. Ook de 'verrommeling' van het openbaar gebied en de aantasting van natuur staan hoog op de prioriteitenlijst van de nieuwe fractie.

Muziek in de pauze zal verzorgd worden door Spic & Span. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen of in debat gaan met de Statenleden en de lijsttrekker voor de Eerste Kamer. De avond eindigt met een live peiling: iedere aanwezige kan een voorspelling voor het aantal zetels in de Provinciale Staten van Brabant en in de Eerste Kamer doen. De winnaar wordt uitgenodigd voor een etentje en het bijwonen van de installatie van de nieuwe Eerste Kamer later dit voorjaar.

www.brabant.sp.nl

U bent hier