h

SP wil handhaving splitsingsvergunning

16 mei 2011

SP wil handhaving splitsingsvergunning

Vorig jaar heeft de gemeenteraad de 'Verordening Kamerverhuur en Logiespanden' aangenomen. Aanleiding was het toenemend aantal woonhuizen dat verbouwd en verhuurd werd aan seizoensarbeiders en studenten, wat in sommige Tilburgse buurten iets teveel van het goede was door overlast die deze panden soms met zich meebrengen voor de buurt (geluidsoverlast, stalling van fietsen op onhandige plekken, verpaupering van panden, onduidelijke activiteiten die niet passen in een pand cq. woonbuurt). SP raadslid Hans Kokke wil van het college weten of deze verordening ook gehandhaafd wordt: 'Bij ons komen signalen binnen dat er panden verbouwd zijn voor kamerbewoning in buurten waar dat niet (meer) past'. Hij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

De Verordening schrijft voor dat een eigenaar een vergunning moet vragen aan de gemeente wanneer hij zijn pand geschikt wil maken voor kamerbewoning. Hans Kokke: 'In sommige buurten waar al genoeg of zelfs teveel van deze panden zijn, zal zo’n vergunning niet worden afgegeven. Althans, dat is de bedoeling. Maar dan moet de gemeente wel weten wat er gebeurt in de stad. Omdat wij signalen krijgen over gezinswoningen of bedrijfspanden die verbouwd worden tot kamers of appartementen, lijkt dat niet altijd het geval'.

Kokke wil van het college weten of zij zicht heeft op het aantal panden dat op deze manier verhuurd wordt, en zo niet hoe zij dan denkt haar verordening te handhaven. 'Als een eigenaar geen vergunning tot splitsing van een woning aanvraagt, hoe moet de gemeente er dan achter komen dat hier de verordening wordt overtreden?'.

U bent hier