h

Transitie Jeugdzorg

30 augustus 2012

Transitie Jeugdzorg

De stelselwijziging Zorg voor Jeugd, ofwel de transitie Jeugdzorg, is een belangrijk onderwerp voor de komende jaren. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor en financiering van alle jeugdzorg van provincie naar gemeenten gaat. Daarnaast vindt een verandering plaats om de zorg voor de jeugd en hun opvoeders te verbeteren.

Het organiseren van de jeugdzorg doet Tilburg niet alleen. We werken samen met de regiogemeenten Hilvarenbeek, Dongen, Oisterwijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Waalwijk en Goirle.

In Tilburg gaat een raadswerkgroep hiermee aan de slag. De werkgroep wil met zoveel mogelijk mensen spreken die ervaring hebben met de Jeugdzorg. De uitkomsten van deze gesprekken gebruiken we voor het eisen- en wensenpakket vanuit Tilburg. Op 22 oktober neemt de raad hierover een besluit.

Naast vertegenwoordigers van instellingen en organisaties wil de werkgroep ook graag spreken met burgers die ervaringen hebben met Jeugdzorg. Deze gesprekken zijn niet openbaar en kunnen plaatsvinden op het stadhuis, maar ook bij de mensen thuis. Mensen die hun ervaringen willen delen met de raadswerkgroep kunnen contact opnemen met Marjolein van Pelt van de raadsgriffie Tilburg, telefoon542 9195 of een e-mail sturen naar raadsgriffie@tilburg.nl

De leden van de raadswerkgroep zijn:
Joris Bengevoord, GL, voorzitter
Orkun Baytemir, PvdA
Willem Bongaarts, PvdA
Cecile Franssen, VVD
Sjef Robben, CDA
Ans Bertens, TROTS
René Spieringhs, SP
Peter van Gool, D66

U bent hier