h

SP in actie voor behoud van de thuiszorg

21 maart 2013

SP in actie voor behoud van de thuiszorg

De SP gaat zaterdag 23 maart de straat op om handtekeningen te verzamelen tegen de bezuinigingen op de thuiszorg. Het kabinet wil 75% van de thuiszorg afschaffen maar tegelijkertijd wil het kabinet dat ouderen en zieken langer thuis blijven wonen, zo zullen mensen met een zorgzwaarte indicatie 3 of 4 straks geen recht meer hebben op intramurale zorg in een zorginstelling.

Goede thuiszorg is daarom belangrijker dan ooit. Maar als de plannen van het kabinet doorgaan verliezen ouderen en zieken hun zelfstandigheid en worden weer afhankelijk van hun kinderen.Duizenden gediplomeerde thuiszorgmedewerkers raken hun baan kwijt of mogen tegen lager loon alleen nog schoonmaken en geen zorg meer verlenen aan de client en hun signalerende functie vervalt. In een rijk land als Nederland past het niet om goede thuiszorg af te schaffen. Al bijna 90.000 mensen hebben hun handtekening gezet tegen de afbraak van de thuiszorg, op naar de 100.000. Zaterdag 23 maart zal de SP op diverse locaties met handtekeningenlijsten staan o.a. in het centrum, op de Westermarkt en de Heyhoef in Tilburg en op de Hovel in Goirle.

Deze actie onder de naam 'Wij zijn de thuiszorg Midden-Brabant ' is de opmaat naar de grote landelijke demonstratie op 6 april in Den Haag. Vakbond Abvakabo zorgt voor gratis busvervoer vanuit Tilburg.

De SP roept alle thuiszorgmedewerkers en sympathisanten op om massaal naar Den Haag te komen. Aanmelden via de vakbond kan tot 1 april op: www.strijdvoorthuiszorg.nl/ Daar kunt u ook de petitie tekenen voor het behoud van de thuiszorg.

U bent hier