h

Informatie-avond Thuiszorg bij SP Tilburg

22 mei 2013

Informatie-avond Thuiszorg bij SP Tilburg

De strijd voor thuiszorg gaat door! Door de kabinetsplannen dreigen 170.000 mensen hun huishoudelijke zorg te verliezen en verdwijnen 50.000 banen in de thuiszorg.

Maandenlang wordt hiertegen al actie gevoerd, ook vanuit Tilburg, en met succes. In het zorgakkoord zijn enkele bezuinigingen al wat aangepast, maar de afbraak van de zorg gaat gewoon door. Ook in de gehandicaptenzorg en de verzorgingshuizen zullen tienduizenden medewerkers hun baan verliezen en nog veel meer cliënten hun zorg. Deze plannen mogen niet doorgaan. Daarom wordt er door vakbond Abvakabo FNV op zaterdag 8 juni een grote landelijke zorgdemonstratie georganiseerd in Amsterdam. Net als bij eerdere acties vertrekken we vanuit Tilburg met de actiegroep ‘Wij zijn de thuiszorg Midden-Brabant’ en andere belangstellenden met bussen naar Amsterdam.
Maandagavond 27 mei om 20.00 u organiseert SP Tilburg een informatie-avond op het SP kantoor, Piushaven 29 in Tilburg. Er zal gesproken worden over de plannen van thuiszorgorganisatie Thebe, de betekenis van het zorgakkoord en de grote landelijke zorgactie in Amsterdam op zaterdag 8 juni.
Voor meer informatie over de landelijke actiedag op zaterdag 8 juni: www.strijdvoorthuiszorg.nl Aanmelden voor de bus kan via hierboven genoemde website of mail naar tilburg@sp.nl. Noem hierbij je naam, adres en e-mailadres.

U bent hier