h

Bouwen in Udenhout?

24 januari 2014

Bouwen in Udenhout?

Afgelopen maandag was  de bespreking over het bestemmingsplan over het nieuwbouwplan “Den Bogerd” in Udenhout. Normaal bespreekt de commissie Fysiek dit soort plannen in de Raadszaal, maar nu was er gekozen om dit te bespreken in Udenhout zelf. Dit omdat het een onderwerp is wat leeft in Udenhout en er veel insprekers waren, die uit Udenhout kwamen. Maar ook omdat het goed is dat de raadsleden uit het stadhuis komen en de mensen in hun eigen omgeving te ontmoeten.

Er waren 17 insprekers om hun mening te geven over het plan. Zowel voor als tegenstanders. Allemaal waren ze goed voorbereid en konden ze de commissieleden haarfijn uitleggen welke redenen ze hadden om voor of tegen het plan te zijn. Dat liep uiteen van het beschermen van een dassenburcht in het gebied tot aan het niet verder vergrijzen van Udenhout.

Over 1 punt waren de insprekers het allemaal eens. Dat er gebouwd moet worden. En dan met name voor starters en senioren. Ook de SP vindt dit.

Maar de SP wil niet dat er gebouwd gaat worden in het gebied Den Bogerd, waar nu de plannen voor zijn. Want er komen te veel woningen, de woningen worden te duur voor starters en senioren en er verdwijnt hierdoor een natuurgebied. En er zijn nog andere plekken in Udenhout zelf, waar gebouwd kan worden.

Dus zal de SP komende maandag 27 januari tegen het bestemmingsplan “Den Bogerd zijn”.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier