h

Op naar een groener en duurzamer Tilburg!

27 februari 2014

Op naar een groener en duurzamer Tilburg!

Als nieuw Groen Tomaatje wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Esther van der Lugt, 32 jaar en woon in het mooie Korvel. Ik heb een achtergrond in Duurzame Ontwikkeling, en ben van mening dat er een balans moet zijn tussen economische, sociale en ecologische welvaart, zodat volgende generaties ook kunnen genieten van schone lucht, water, en gezonde natuur.

Naast mijn studie heb ik met veel plezier gewerkt bij een klantenservice, in de thuiszorg als alfahulp en stage gelopen bij een onderzoeksbureau. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten en mijn favoriete platen zijn o.a. “Glassworks” van Philip Glass, “Summit Sessions” van Dave Brubeck en “II” van Moderat. Mijn favorietenlijstje is veel te lang....want muziek is een van mijn grootste passies.

Het is erg leuk om nu deel uit te maken van de Groene Tomaat omdat het een bijzonder actieve werkgroep is die het nodige gedaan heeft om Tilburg groener te maken. Bijvoorbeeld via het meldpunt illegale lozingen, actie tegen boomkap met bewoners, en het  opstellen van het verkiezingsprogramma voor een gezonder en veiliger milieu in Tilburg. We gaan actie ondernemen tegen fijnstof en de giftreinen die door Tilburg kunnen denderen zonder dat hulpinstanties weten wat erin vervoerd wordt. Daarnaast zetten we in op een mooi stadspark bij het Van Gend en Loos terrein.

Reacties

Beste Mevrouw van der Lugt, veel succes in de Tilburgse politiek. De SP blijkt zich in te zetten voor een stadspark op het voormalig Van Gend en Loos-terrein. Zou de SP ook een voetgangers-verbindingspad kunnen regelen tussen dat park en de westkant van de Ringbaan West (Reitseplein-bijentuin)? Dat zou kunnen onder het viaduct van de Ringbaan West door, langs het spoor, hopelijk.
Met vriendelijke groeten, Jan de Kort

Reactie toevoegen

U bent hier