h

Even voorstellen...

16 juni 2014

Even voorstellen...

Mijn naam is Jeanny Michielsen, ik ben 67 jaar, moeder van 4 kinderen en oma van 6 kleinkinderen.

Ik ben inmiddels al meer dan 35 jaar actief binnen de SP. Tegenwoordig ben ik coördinator van de wijkbezoeken. In het verleden ben ik bij veel acties betrokken geweest. Mijn grootse actie is ‘Tegengas’ geweest. De meeste ouderen onder ons zullen dat nog wel kennen.

Begin jaren 80 ging de gasprijs nogal fors omhoog, toen heb ik samen met de SP de actie tegen gas in het leven geroepen. We gingen in Tilburg deur voor deur stickers verkopen, die mensen dan op de achterkant van hun rekening konden plakken en zo naar hun energiebedrijf konden sturen. Dit gaf nogal wat werk voor het energiebedrijf! Deze actie is vanwege het succes op veel plaatsen in Nederland door SP-afdelingen overgenomen.

Wat ik al die jaren nog meer gedaan heb is teveel om de melden.

Mijn drijfveer om nu in het bestuur te stappen is dat er nu een groep jongeren is die de kar in Tilburg willen gaan trekken. Hier ben ik verschrikkelijk blij mee en zij hebben zich ondertussen wel bewezen.

Ik kan nog een hoop leren van hen en hen hopelijk van mij! We nemen elkaar daarom heel serieus en het is een heel prettige samenwerking.

Het plan wat Nicolle van Hoof samen met Bob Jansen heeft gemaakt kan ik mij helemaal in vinden. Terug naar de wijken, daar liggen mijn roots. We zijn daar al een paar jaar mee bezig, en dat bevalt mij goed.

Ik ben ook voorzitter van de huurderbelangenorganisatie van Tiwos. En ik zit ook in het SBO, waar van alle HBO’s uit Tilburg twee afgevaardigden zitten.

Dit jaar wordt voor de huurders een heel belangrijk jaar, er wordt namelijk een nieuw convenant met de gemeente en corporaties afgesloten. Daarom zit ik samen met nog twee leden van het SBO in een stuurgroep, om ook mee te kunnen praten en beslissen.

Het is eigenlijk te veel om op te noemen maar ik doe het heel erg graag.

Mijn motto binnen de SP is altijd: Zonder actie geen fractie!

Groetjes Jeanny

Reactie toevoegen

U bent hier