h

SP richt actiecomité op met medewerkers Thebe

5 juli 2014

SP richt actiecomité op met medewerkers Thebe

Afgelopen vrijdag 4 juli heeft de SP besloten om samen met de thuishulpen van Thebe in actie te komen tegen de aangekondigde ontslagen van 633 thuishulpen en een actiecomité op te richten. Ontslag, of aanzienlijk salaris inleveren, dat zijn de opties die Thebe aan de thuishulpen geeft. Thuishulp Corine zegt hierover: “Het is een schijnconstructie: we gaan hetzelfde werk doen voor minder geld, dat mag gewoon niet!” Het actiecomité wil dat er meer duidelijkheid komt.

Waar de thuishulpen zich vooral zorgen over maken is dat Thebe ze onder druk zet om voor 18 juli het nieuwe contract voor minder salaris te tekenen. Dan krijgen ze namelijk een ‘cadeautje’ van een bruto maandsalaris. Thuishulp Wilma noemt het een ‘zoethoudertje’. Er spelen nog heel veel vragen over dit contract, maar ook de vraag of Thebe überhaupt preventief mensen mag ontslaan. “Je weet niet waar je voor tekent”, aldus Wilma.

Het actiecomité vindt dat deze vragen voorgelegd moeten worden aan de vakbonden. Donderdag 10 juli organiseert vakbond Abvakabo FNV om 16.30 uur een bijeenkomst in het Willem II stadion. Thuishulp Ria waarschuwt haar collega’s: “Teken het contract niet voordat we donderdag alle antwoorden hebben en precies weten wat het inhoudt, dus kom allemaal!”

Raadslid van de SP Tilburg Nicolle van Hoof: “Thebe doet aan paniekvoetbal. Er is nog volop werk voor deze thuishulpen, dus er is geen enkele noodzaak om nu deze mensen te ontslaan. Deze medewerkers mogen niet verloren gaan voor de zorg: ze doen ontzettend belangrijk werk en daar hoort een reëel salaris bij. Thebe kan beter bezuinigen op de topsalarissen van de Raad van Bestuur, want daar is blijkbaar nog genoeg geld voor. De SP doet er dan ook alles aan om de thuishulpen te steunen in deze strijd!”  De SP-fractie in Tilburg gaat maandag 7 juli tijdens de raadvergadering ook vragen stellen in het vragenuurtje aan de wethouder over deze situatie.

Reactie toevoegen

U bent hier