h

SP organiseert een informatieavond over de sanering aan de Havendijk

14 augustus 2014

SP organiseert een informatieavond over de sanering aan de Havendijk

De SP Hulpdienst heeft enige tijd geleden een onderzoek gedaan naar de ongerustheid over de vervuiling van de wasserij die hier lange tijd heeft gestaan. Wij hebben u gevraagd of u interesse zou hebben in meer voorlichting en dat bleek het geval te zijn.

De reacties overtroffen onze verwachtingen en dit heeft ons doen besluiten om de gemeente uit te nodigen informatie te geven over zaken en vragen die bij de buurtbewoners leven.

Wij zijn met de gemeente overeengekomen dat er een bewonersavond moet komen. Daarop zal het volgende besproken worden:

A    De aard en de verspreiding van de vervuiling. Dus welke stoffen zijn er aangetroffen en hoe is de verspreiding over ons woongebied. Dit is globaal het gebied waar dit pamflet verspreid is.

B.    Welk effect hebben de chemische stoffen die zijn aangetroffen op onze gezondheid. We moeten dan denken aan het effect vanuit het verleden maar ook op dit moment.

C.   Welke ontwikkelingen zijn hieraan vooraf gegaan en hoe nu verder?

De saneerder, de GGD en de gemeente komen iets vertellen over deze aspecten.

Zo krijgt u meer duidelijkheid en wordt wellicht (onnodige?) ongerustheid weggenomen.

We nodigen u dan ook graag uit om op 25 augustus om 19.30 in het wijkgebouw van Jeruzalem de presentaties aan te horen en eventueel uw vraag te stellen.

WANNEER : Maandag 25 augustus 2014 om 19.30 uur. WAAR : Buurthuis Jeruzalem, Caspar Houbenstraat 109 WAT : Informatieavond over de sanering aan de havendijk

Reactie toevoegen

U bent hier