h

De SP maakt het verschil in de Raad van Tilburg

22 september 2014

De SP maakt het verschil in de Raad van Tilburg

De Participatiewet, het klinkt mooi. Iedereen aan het werk in onze samenleving, lekker aan het werk in een fijne omgeving. Het Rijk gooit allerlei taken over de schutting en geeft tegelijkertijd minder geld. Zie dan als gemeente de eindjes maar eens aan elkaar te knopen. De SP kiest ervoor dat er geen mensen worden uitgesloten, er geen mensen tussen wal en schip vallen maar meedoen en meetellen. De meest kwetsbare mensen met 0-30% loonwaarde niet de dupe mogen worden van het Nieuwe Ondersteuningmodel Arbeidsmarkt (NOMA) en de bezuinigingen van het Rijk, ook zij hebben recht op een werkplek. Want wat is anders? Vaak hebben de mensen ongekende talenten en prachtige persoonlijkheden.

De SP maakt wezenlijk het verschil door geld te reserveren vanuit het sociaal fonds voor een “zachte landing” voor de meest kwetsbare mensen om de verhoging van de slaagkansen op de arbeidsmarkt te doen vergroten. Het sociaal fonds met een bedrag van 10 mln euro was een claim van de SP om dit op te laten nemen in het coalitieakkoord, zodat we het verschil kunnen maken. De SP heeft een amendement ingediend dat vanavond in de Raad is aangenomen.

De SP wil dat er een goede aansluiting is bij wat in de regio aan werk nodig is. Dus ook kennis daarvan bij de casemanager. Garantie voor een goede begeleiding die zich richt op volwaardige deelname aan de samenleving met maximale ontwikkeling.

Een “zachte landing” door trajecten in te kopen gefinancierd met middelen uit het sociaalfonds c.q egalisatiereserve 3 decentralisatie wanneer blijkt dat na een half jaar er niet voldoende mensen geholpen zijn. En dit is meteen wat wij als SP geclaimd hebben in het coalitieakkoord het “sociaal fonds” zodat we het verschil kunnen maken, de SP er wezenlijk toe doet! Er geen mensen worden uitgesloten, er geen mensen tussen wal en schip vallen maar meedoen en meetellen.

Reacties

Leerlingen met handicaps (zeker als die van psychische aard zijn) voelen zich erg ongelukkig op in het regulier onderwijs. In de rest van de buitenwereld hebben ze het al moeilijk genoeg. Dezelfde redenering gaat ook op voor mensen waarvoor geen "beschutte" werkplekken meer zijn. Ga je schamen SP in Tilburg ! Volledigheidshalve: ik ben zelf lid van de SP, maar zal als raadslid alles doen om te voorkomen dat dit geldbesparende (want dat is de kern) modeverschijnsel
ingang zal vinden in de gemeente Geertruidenberg. En ....ik ken echt alle voor en tegens, heb er dagelijks mee te maken. Ooit bij de invoering van de WSW was het een teken van beschaving. En wat lag Klijnsma onder vuur van de SP in de Tweede Kamer hierover - en terecht - schaamteloos dus !!

Reactie toevoegen

U bent hier