h

Sport op orde

2 maart 2015

Sport op orde

We krijgen de laatste tijd vragen binnen van leden t.a.v het sportbeleid van de gemeente Tilburg en de rol van onze SP wethouder daar binnen. Er zijn geluiden over veel geld smijterij in de Tilburgse sportwereld. We geven hier graag een korte uiteenzetting van ons standpunt.

De nieuwe wethouder sport (SP wethouder Kokke) probeert het oude denken van "we regelen het onderling wel" aan te pakken. Op het gebied van sport kunnen we rustig zeggen dat dit niet heel netjes is achtergelaten door voorgaande wethouders. De elkaar opvolgende wethouders sport ( Jan Hamming en Auke Blaauwbroek PvdA) lijken er een gewoonte van te hebben gemaakt om loze beloften en vage afspraken alleen mondeling te regelen. Hierdoor worden verenigingen en ook commerciële partijen net als de gemeente nu geconfronteerd met erg vervelende consequenties (ook wel een Hamminkje genoemd). Dit zorgt ervoor dat we moeten ingrijpen op een manier die iedereen in Tilburg het beste past. (Lees zo min mogelijk kost of overlast geeft)Dat bij het opruimen van deze “lijken uit de kast” kosten komen kijken is duidelijk.

Het is voor de SP fractie in Tilburg onbespreekbaar om de puinhopen te laten liggen en nu niets te doen. Dat betekent namelijk dat kosten nog hoger oplopen en dat de “pijn” later toch ergens gepakt gaat worden. Op het gebied van sport loopt nu niet voor niets het traject 'sport op orde'. Onze wethouder Kokke zit daar boven op om er voor te zorgen dat de sport in Tilburg weer 'gezond' wordt.

'Sport op orde' is eigenlijk een mooie term voor PvdA puinhopen opruimen. Dit brengt met zich mee dat er maatregelen genomen moeten worden om dingen weer recht te zetten. Dat zal aan de ene kant tot misschien ontevreden sporters leiden en aan de andere kant tot ontevreden burgers die nu pas merken, na jaren van pappen en nathouden, wat de problemen binnen de sport in Tilburg eigenlijk zijn.
Wij als fractie zijn er zeker van dat de sport voor Tilburgers betaalbaar moet zijn en dat de kosten voor sport in het algemeen op orde moeten zijn. We balen dan ook stevig van ondernemers die een loopje nemen met de realiteit en zoals het er uitziet belastinggeld. Daarnaast steunen we de wethouder in zijn kordate aanpak met sociale visie.

Enerzijds het sportklimaat gezond houden voor verenigingen en de mensen uit Berkel-Enschot, Udenhout en de stad, anderzijds de financiën op orde houden. Zodat de niet sportende Tilburger dadelijk niet een extra rekening betaalt.

Reactie toevoegen

U bent hier