h

Huishoudelijke zorg in Tilburg een jaar verlengd

14 juni 2015

Huishoudelijke zorg in Tilburg een jaar verlengd

Het college in Tilburg heeft besloten dat de contracten voor de huishoudelijke hulp in Tilburg, de ‘Hulp aan Huis’, een jaar worden verlengd voor 2016. De nieuwe aanbesteding wordt daarmee een jaar uitgesteld. Dit betekent baanbehoud voor vele medewerkers in de thuiszorg en behoud van zorg voor de cliënten in onze stad die hiervan afhankelijk zijn.

Ook wordt het uurtarief verhoogd met bijna 2,50 euro naar 22,50 euro per uur, waardoor zorgaanbieders in staat zijn kostendekkend te werken en de medewerkers binnen de recent vastgestelde CAO VVT te kunnen uitbetalen.

De SP is blij dat Tilburg kiest voor goede huishoudelijke zorg voor de Tilburgers, waar deze in vele andere gemeentes onder druk staat of zelfs afgeschaft is. ‘Hiermee laat Tilburg opnieuw zien een sociale stad te willen zijn, die goede zorg biedt voor iedereen die dat nodig heeft’, aldus Nicolle van Hoof, raadslid SP in Tilburg. Nadat de afgelopen tijd veel onzekerheid bestond rondom de huishoudelijke zorg, zowel landelijk, als in Tilburg na het faillissement bij Thebe, biedt dit hopelijk rust en zekerheid voor iedereen.

Reacties

Mooi natuurlijk. Maar dankzij het ongestrafte "gedoe" bij Thebe is mijn vrouw nu haar baan kwijt, klanten kwijt en loopt sinds februari in de WW. Heeft veel stress vanwege de onhandelbare houding van het UVW. Allerlei verplichtingen maar van de werkeloze helpen hebben ze nog nooit gehoord.
Mijn vrouw heeft zich inmiddels al suf gesolliciteerd, maar het fatsoen bij de aangeschreven werkgevers is ver te zoeken. Nog niet een heeft antwoord gegeven. Zelfs niet om aan te geven dat men geen interesse heeft.
Ben benieuwd hoeveel anderen er met dit probleem zijn blijven "zitten".

Reactie toevoegen

U bent hier