h

18 juli laatste raadsvergadering Bart van de Camp

14 juni 2016

18 juli laatste raadsvergadering Bart van de Camp

Foto: SP

Op 18 juli zal SP'er Bart van de Camp  zijn laatste raadsvergadering als raadslid bijwonen. Na vele actieve jaren voor de SP-afdeling in Tilburg en bijna 13 jaar in de gemeenteraad heeft hij er, vanwege privéomstandigheden, voor moeten kiezen om de raad te gaan verlaten.

In zijn tijd als gemeenteraadslid heeft hij zowel aan de kant van de oppositie als aan de kant van de coalitie plaatsgehad. Hij heeft in de loop van die tijd ook plaatsgehad in alle vier de commissies van de gemeenteraad, Bart blikt terug op zijn tijd als raadslid:

‘Waar ik vooral op terugkijk is toch dat we het goed gedaan hebben de afgelopen jaren. Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, dat is het allerlaatste wat ik zou doen. Maar wij als SP hebben het best goed gedaan. Toen ik binnen ben gekomen bij de SP hadden we twee raadsleden en waren we als partij niet bekend in Tilburg. Nú zijn we de SP. We hebben zes raadsleden, we hebben een wethouder, we doen mee. Er wordt met respect gesproken over de SP.’

Helaas houdt zijn tijd als gemeenteraadslid voor de SP in juli dus op maar dat Bart een SP’er in hart en nieren is, dat moge duidelijk zijn. Daarover zegt hij nog het volgende:

‘Ik ben een SP’er, mijn carrière staat niet voorop, dat heeft ie nooit gestaan want dan had ik wel wat anders gedaan. En een ego heb ik ook niet. Met idealen kan je veel meer bereiken, veel meer dan met ego’s en carrière maken. En dat zou ik iedereen mee willen geven. Blijf jezelf en blijf je idealen trouw.’

Reactie toevoegen

U bent hier