h

Zilveren Tomaat voor Jeanny Michielsen

16 juni 2016

Zilveren Tomaat voor Jeanny Michielsen

Foto: SP

Jeanny Michielsen heeft vandaag de hoogste lokale SP-onderscheiding ontvangen, de Zilveren Tomaat. Jeanny is meer dan 40 jaar actief lid geweest van de SP in Tilburg. Ze heeft onder andere in het bestuur, verschillende actiegroepen en het campagneteam gezeten. Om gezondheidsredenen stopte ze er dit jaar mee. 

Voorzitter Bob Jansen speldde de Zilveren Tomaat bij Jeanny op. Wethouder Hans Kokke: “Ik ken Jeanny Michielsen al heel mijn SP-leven. Er is bijna geen functie die ze binnen de partij niet bekleed heeft. Jeanny kwam op voor de zwakkeren in de samenleving en heeft altijd tegen onrecht gestreden, met bijzondere aandacht voor de belangen van huurders. Deze onderscheiding is dik verdiend”. 

Eerder dit jaar ontving Jeanny de Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Berend de Vries voor haar tomeloze inzet bij de Huurdersbelangenvereniging van Tiwos. Jeanny heeft zich altijd de belangen van huurders aangetrokken. Jeanny herinnert zich haar eerste actie: “We gingen de straat op tegen de verhoging van de gasprijs. Ik vind dat je wel allemaal kunt roepen dat er veel mis is, maar als je de kans krijgt om ook daadwerkelijk iets te doen, dan moet je je ook inzetten, de straat op. De SP doet dat en daarom is dat mijn partij.”

Reactie toevoegen

U bent hier