h

Fráncy van Iersel nieuwe fractievoorzitter

12 oktober 2016

Fráncy van Iersel nieuwe fractievoorzitter

De Tilburgse fractie van de SP heeft Fráncy van Iersel gekozen als de nieuwe fractievoorzitter. Dit gebeurde in de fractievergadering op woensdagavond 12 oktober.
Van Iersel nam al waar als fractievoorzitter sinds het vertrek van René Spieringhs.

Van Iersel zit sinds 2014 in de Tilburgse gemeenteraad. Hiervoor was zij statenlid en was ze afdelingsvoorzitter van de SP in Tilburg. Ook richtte ze milieuwerkgroep 'de Groene Tomaat’ op. Ze is een voorvechtster voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en geeft dan ook aan dat ze erg blij is dat ze de kans heeft om deze rol te vervullen.

René Spieringhs, vertrekkend fractievoorzitter: "Ik ben blij dat er een duidelijke keuze is gemaakt. Met Francy zal de SP strijdvaardig de rol die bij een linkse partij hoort vervullen en met het coalitieakkoord in de hand van Tilburg een nog socialere gemeente maken. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Bob Jansen, voorzitter van de afdeling: "Ik ben blij dat we definitief een nieuwe fractievoorzitter hebben. Fráncy is al erg lang actief binnen SP Tilburg en ik weet zeker dat ze het goed gaat doen."

Reactie toevoegen

U bent hier