h

Geen enkel kind mag opgroeien in armoede

26 mei 2017

Geen enkel kind mag opgroeien in armoede

Foto: SP

Het is belangrijk dat er geen kinderen opgroeien in armoede. Maar helaas is dit, in een rijk land als Nederland, nog steeds het geval. Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) heeft in januari van dit jaar al extra geld beschikbaar gesteld om ontwikkelingskansen te creëren voor kinderen, zodat alle kinderen mee kunnen doen.

Denk hierbij aan het meedoen van een sport, zwemmen, cultuur, muziek, een schoolreisje, maar ook praktische zaken als een fiets, sportattributen of een laptop voor de studie.

Verschillende betrokken organisaties zijn bij het bestrijden van armoede in Tilburg om advies gevraagd zodat het geld op de juiste plek komt. Bovendien zijn de wensen en inbreng van de kinderen zelf ook heel belangrijk, zodat ze ook mee kunnen beslissen over zaken die hen zelf aangaan. SP Tilburg vindt het daarom belangrijk dat er, in samenwerking met de stad en de kinderen, een goed bestedingsplan komt zodat de juiste hulp geboden kan worden.

Want armoede kan vele oorzaken hebben, maar is nooit een keuze!

Reactie toevoegen

U bent hier