h

Gemeenteraad Tilburg neemt SP-voorstel kwetsbare jeugd aan

23 mei 2017

Gemeenteraad Tilburg neemt SP-voorstel kwetsbare jeugd aan

De gemeenteraad van Tilburg heeft vanavond het SP-voorstel 'Kwetsbare jeugd aan de slag door integrale dienstverlening', goedgekeurd.

Woordvoerder Fráncy van Iersel: "Tilburg gaat 600 werkeloze jongeren helpen door middel van een integrale aanpak. Vaak zijn zij langer dan een jaar werkeloos en hebben ze een reeks van problemen. Een gesprek per jaar met een casemanager is niet voldoende, deze jongeren zijn gebaat bij echte structurele begeleiding. Hierbij zijn talentontwikkeling en hoe om te gaan met problemen en hoe deze op te lossen, essentieel."

Met de nieuwe aanpak, in samenspraak met de betrokken instanties, zorgt gemeente Tilburg voor begeleiding op maat. De SP ondersteunt deze integrale dienstverlening dan ook van harte omdat de jeugdwerkeloosheid moet afnemen, en het perspectief en de positie van deze jongeren moet verbeteren.

Reactie toevoegen

U bent hier