h

SP Tilburg dient initiatief in om noodzakelijke medische kosten te vergoeden met bijzondere bijstand

10 mei 2017

SP Tilburg dient initiatief in om noodzakelijke medische kosten te vergoeden met bijzondere bijstand

SP Tilburg deed al eerder een onderzoek naar de oorzaak van zorgmijden. Hier is het zogenaamde 'Zwartboek Zorgmijders' uit voortgekomen. Deze vind u in de bijlage onderin de pagina.

Uit het Brabants Dagblad van 10-5-2017:

TILBURG – Voor Tilburg, CDA, GroenLinks, D66 en SP dienen een initiatiefvoorstel in om het mogelijk te maken dat noodzakelijke medische kosten voortaan vergoed kunnen worden uit bijzondere bijstand.

Vanaf 2014 geeft het Platform Sociale Zekerheid signalen door dat het niet vergoeden van noodzakelijke medische kosten uit de bijzondere bijstand in Tilburg leidt tot problemen. Mensen komen er door in schulden of mijden zorg. Daarom dienen de partijen dit voorstel in.

Het mijden van zorg of het hebben van schulden is op de lange termijn
alleen maar een kostenpost voor de gemeente en de maatschappij. Tilburg heeft een Collectieve Ziektekostenverzekering Minima, maar deze is nog niet voor iedereen toegankelijk. Zo lang dat het geval is, is de aanvullende zorgverzekering niet voor iedereen een voorliggende voorziening.

De wens van de gemeenteraad is om in de ondersteuning aan Tilburgers met hulpvragen vooral maatwerk toe te passen en te werken vanuit ‘de bedoeling’. Volgens de partijen draagt dit voorstel daaraan bij. Het college wil eerst een onderzoek starten om te kijken om te kijken of de maatregelen een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van deze mogelijke problemen. Het voorstel heeft op dit moment een meerderheid in de gemeenteraad en zal dus naar alle waarschijnlijkheid worden aangenomen. Op 15 mei 2017 staat dit initiatiefvoorstel op de agenda van de commissie Sociale Stijging.

Reactie toevoegen

U bent hier