h

SP Tilburg start enquête over veiligheid op het Pieter Vreedeplein

19 mei 2017

SP Tilburg start enquête over veiligheid op het Pieter Vreedeplein

Foto: Jan Haneman

SP Tilburg is een enquête gestart om te onderzoeken of de verkeersveiligheid op het Pieter Vreedeplein verbeterd moet worden. Enthousiaste SP’ers waren op het Pieter Vreedeplein om mensen door middel van een enquête te vragen naar hun mening over de huidige situatie op het plein, waar zowel gefietst als gelopen kan worden. Voor het onderzoek is de website www.fietsenophetpietervreedeplein.nl opgestart. Hier kunnen de enquêtes digitaal worden ingevuld.

Het Pieter Vreedeplein is een stuk van de binnenstad waarbij de regels voor fietsers en voetgangers niet voor iedereen duidelijk is. Na de sluiting van de V&D is het weliswaar een stuk rustiger geworden op het plein, maar er zijn vermoedens dat het aantal fietsers is gestegen. SP Tilburg heeft van verschillende verontruste burgers vernomen dat dit als een probleem ervaren wordt. Met de komst van Hudson Bay eind dit jaar en later ook de Primark zal het naar verwacht ook drukker worden op het plein. De SP vindt het van belang dat het plein veilig blijft voor fietsers en voetgangers. Daarom is de SP deze enquête gestart om aan de Tilburgers te vragen wat zij van de huidige verkeersveiligheid vinden, en of deze een probleem is of zal 

Reactie toevoegen

U bent hier